Bijgewerkt: 8 december 2021

Nieuw pand De Boemerang officieel geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-07-2005

Kringloopbedrijf de Boemerang heeft zaterdag officieel zijn nieuwe pand aan Maalderij 8 geopend. De handeling werd op ludieke wijze verricht door wethouder Alink die hiertoe een boemerang door een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte papieren voordeur wierp.

Ook wethouder Tiemessen was aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis. Waar wethouder Alink in zijn toespraak met name aandacht had voor het hergebruik van goederen, legde Tiemessen de nadruk op de reïntegratie en participatie van mensen die niet of moeilijk aan het werk kunnen komen. De combinatie van deze twee kenmerken maken het bedrijf van groot belang voor Amstelveen en omgeving.

Want naast het bijkomend voordeel dat door verkoop de ingebrachte goederen een tweede leven wordt gegund, is de Boemerang door de vele werkzaamheden die er worden verricht bovendien een ideale werkervaringplek voor mensen die niet of moeilijk een reguliere baan kunnen vinden. De aanvoer van goederen, het sorteren, prijzen en het plaatsen in de winkel wordt allemaal door de deelnemers verricht.. Ook de telefonist en de medewerkers in de winkel vervullen een belangrijke rol in het proces van hergebruik.

Bij de Boemerang kunnen de inwoners van Amstelveen, Ouderkerk en Nes a/d Amstel terecht voor het brengen en kopen van bijvoorbeeld gebruikte boeken, meubels, lampen, huisraad en kleding. De goederen dienen wel heel en schoon te zijn. Ze kunnen worden gebracht op maandag van 09.30 tot 15.00 uur en tijdens de normale openingstijden op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen de goederen tussen 10.00 en 16.00 uur 16.00 uur ook worden opgehaald. Daarvoor moet eerst wel een telefonische afspraak worden gemaakt onder nummer 6459279. Dat geldt overigens ook wanneer u veel spullen hebt aan te bieden. Dan wordt er namelijk eerst een kijkafspraak gemaakt.

Het kringloopbedrijf is op zoek naar vrijwilligers. Vooral mensen die verstand van
winkelinrichting en verkoop hebben, veel van antiek weten of het leuk vinden een aantal uren als bijrijder spullen op te halen zijn van harte welkom.

Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.deboemerang.net
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.