Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Nieuw fonds voor lokale doelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-11-2005

In het KPMG-gebouw aan de Burgemeester Rijnderslaan heeft gistermiddag (15 november 2005) een kennismakingsbijeenkomst plaatsgehad ten behoeve van een nieuw fonds, dat alleen lokale doelen gaat ondersteunen.

Mensen die iets willen geven aan een maatschappelijk doel, kunnen vaak alleen bij landelijke organisaties terecht. In tegenstelling tot deze organisaties is het nieuwe 'Gemeenschapsfonds Amstelveen' een fonds dat lokaal geld werft, beheert en besteedt. Voor puur Amstelveense doelen. Het is een organisatie, die actief tracht geld te werven via donaties van vooral vermogende particulieren.

Het verbeteren van de kwaliteit van leven in de eigen gemeenschap is het doel van het Gemeenschapsfonds Amstelveen. Daartoe verstrekt het fonds giften en subsidies aan verschillende programma's, die de lokale gemeenschap verder versterken en ontwikkelen.

Bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van onderwijs, cultuur of zorg en zekerheid. Maar ook doelen op het gebied van sport en recreatie, religie, kerk en zingeving kunnen via het Gemeenschapsfonds Amstelveen worden bereikt.

Via het Gemeenschapsfonds Amstelveen bepaalt de schenker waar zijn of haar bijdrage naar toe gaat. Doneren aan het Gemeenschapsfonds kan op verschillende manieren. Er kan een donatie gedaan worden in een algemeen fonds, maar ook in een van de deelfondsen met een specifieke bestemming. Voor grote bedragen is het ook mogelijk om onder de hoede van het Gemeenschapsfonds Amstelveen een Fonds op Naam op te richten.

Ook aan lokale fondsen die niet meer actief zijn, biedt het Gemeenschapsfonds Amstelveen mogelijkheden. Zij kunnen overgaan naar het Gemeenschapsfonds, met behoud van eigen doelstellingen.

Het Gemeenschapsfonds Amstelveen is aangesloten bij de Vereniging Fondsen In Nederland (FIN), heeft bij de belastingdienst de status van 'Algemeen Nut beogende Instelling' verkregen, heeft de steun van het Oranjefonds en zal voldoen aan de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) keurmerk.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.