Bijgewerkt: 19 mei 2022

Nico ter Linden presenteert CD in het Museum Van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Lija Hirsch
21-12-2010

Jozef de dromenman

Het succcesvolle programma van Nico ter Linden is nu met muziek op CD uitgebracht. Nico ter Linden brengt al jaren gewilde theater programma's omlijst door joodse muziek met het bekende trio: Lija Hirsch (zang), Gertru Pasveer (harp) en Peter de Leeuw (viool), samenwerkend in het Ensemble ‘Het verhaal gaat’.

Die programma's hebben in Nederland, Belgie en Duitsland, al vele tienduizenden bezoekers getrokken. Op veler verzoek is het populaire programma 'Jozef de dromenman' nu op CD uitgebracht. Het is gebaseerd op het verhaal van Jozef uit 'Het land onder de regenboog', deel van zijn 'Kinderbijbel voor volwassenen'.

Het verhaal van Jozef met zijn veelkleurige jas, de dromer die door zijn broers werd verkocht maar hen later van de hongersnood redde, is een parel van oud-oosterse vertelkunst. Nico ter Linden is bekend van zijn bestseller-serie 'Het verhaal gaat', hervertellingen van de bijbel.

Hij was jarenlang predikant van de Westerkerk in Amsterdam. Van daaruit bracht hij zijn eigen televisieprogramma Op verhaal komen in de Wester. Ter Linden publiceerde een twintigtal boeken en was columnist van het dagblad Trouw.

ter linden Amstelveen
(Foto L. Hirsch - 2010)

Vlnr: Nico ter Linden, Gertru Pasveer, Lija Hirsch en Peter de Leeuw in Vlieland (2009)


Presentatie op 10 januari

Het eerste exemplaar van de CD wordt feestelijke overhandigd aan Piet van den Heuvel, oud-wethouder van Cultuur in Amstelveen. Dit zal plaatsvinden op 10 januari 2011 om 17 uur in het Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Er zal een gedeelte van de CD ten gehore worden gebracht. De CD komt uit bij Syncoop producties.

ter linden Amstelveen
(Bron L. Hirsch - 2010)

De CD hoes van 'Jozef de dromenman'


Nico ter Linden?

Nico ter Linden (Amersfoort, 1936) is een Nederlandse emeritus-predikant en auteur. Nico ter Linden stond als predikant in Stompetoren, Alkmaar, Nijmegen en van 1977 tot 1995 in de Westerkerk te Amsterdam.

Hij heeft onder andere in 1998 het huwelijk van prins Maurits en Marilène bevestigd. Nico is de jongere broer van Carel ter Linden. Carel was predikant van de Kloosterkerk in Den Haag. Als auteur is Nico ter Linden vooral bekend door de serie 'Het verhaal gaat', waarin hij op eigen wijze de Bijbel hervertelt. Het zesde en laatste deel is eind 2003 uitgekomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.