Bijgewerkt: 28 september 2022

Nesserlaan wordt niet afgesloten tijdens verbreding van de Bovenkerkerweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2019

De gemeente Amstelveen past de plannen voor de gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan aan. De afsluiting was onderdeel van de verdubbeling van de breedte van de Bovenkerkerweg. Tijdens gespreksavonden bleek dat bewoners bezwaar hadden tegen de voorgenomen afsluiting. 'Voor de aansluiting van de Nesserlaan op de Bovenkerkerweg waren meerdere goede varianten uitgewerkt. Bewoners in Nes aan de Amstel, Waardhuizen en Middenhoven vonden de gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan geen goed idee. Daarom is een andere variant gekozen. De Nesserlaan blijft zoals die nu is' - vertelt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.In de aanvankelijke plannen zou het verkeer op het westelijke deel van de Nesserlaan beperkt worden tot bestemmingsverkeer. Het verkeer vanuit Nes aan de Amstel zou via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen rijden. 'Hier was veel bezwaar tegen. Deze doorsteek komt er daarom niet. Bij de kruising van de Nesserlaan met de Bovenkerkerweg komen verkeerslichten en opstelvakken.'

De Bovenkerkerweg wordt verdubbeld op het gedeelte 200 meter ten noorden van de Nesserlaan tot 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg. Nu staan daar dagelijks files in de ochtend- en avondspits. 'Een verdubbeling zorgt voor een betere verkeersveiligheid. Bovendien zullen de files naar verwachting afnemen en er komt een betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum.' zegt Ellermeijer. Naar een meer optimale ontsluiting voor bewoners aan de Hugo de Vriesweg en omgeving doet de gemeente nog onderzoek.

De nieuwe voorkeursvariant is dinsdag 15 oktober 2019 vastgesteld door het College van B en W en wordt binnenkort zes weken ter inzage gelegd. Omwonenden worden opnieuw uitgenodigd voor een informatieavond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.