Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nepagenten overvallen een woning in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-04-2012

Twee nepagenten hebben, compleet in uniform, vrijdagavond 13 april 2012 rond half 12 de bewoners van een woning aan de Straat van Magelhaens in Amstelveen overvallen. Zij belden aan met de mededeling, dat zij met preventieadviezen de bewoners wilden waarschuwen voor inbrekers.

Eenmaal binnen werden het echtpaar en hun bezoek met een vuurwapen bedreigd. Door de paniek in de woning en de schermutseling die daarbij ontstond, wist één van de aanwezigen de politie te bellen.

Terwijl de overvallers bezig waren met het vastbinden van de man des huizes, kwam de politie ter plaatse waarna de mannen vluchtten. Na een achtervolging te voet werd één van hen in het nabij gelegen park aangehouden. De verdachte is een 24-jarige Amsterdammer. De andere overvaller wist vooralsnog te ontkomen.

De recherche van District Zuid is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de vluchtroute van de tweede verdachte en houdt er rekening mee, dat er nog een derde persoon bij de overval betrokken is geweest. Eenieder die iets weet, of heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.