Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nep-terrorist uit Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Flevoland
23-08-2006

Een 21-jarige man uit Amstelveen heeft voor commotie gezorgd nadat hij zich in een pak met nep-explosieven had gehuld. Omstreeks 00.30 uur op zondagnacht (21 augustus 2006) meldde een getuige dat een persoon in een witte jurk zich had omwikkeld met een bomgordel bij het Lowlandsterrein aan de Spijkweg.

Een beveiliger van het festivalterrein sprak de 21-jarige aan, omdat hij met twee andere jongens het terrein op wilde. Ze kregen echter geen toegang, omdat ze geen entreebewijs hadden. Toen de beveiliger poolshoogte ging nemen, renden de twee jongens weg en ging de 21-jarige er in de auto vandoor.

Hierop stelde de politie een onderzoek in. De auto bleek gesignaleerd te zijn als gestolen, waarna ook de omliggende korpsen werden ingelicht om uit te kijken naar het voertuig en inzittende. Tegen de ochtend werd de 21-jarige alsnog aangetroffen op het festivalterrein. Hij werd aangehouden en is na verhoor in verzekering gesteld.


Vervolg:


Volgens RTV Noord-Holland is de 21-jarige Amstelvener die zondag op het festival Lowlands de bewaking op het verkeerde been zette, werkte bij feestorganisator Ex Porn Star. Dat zegt programmamaker Rob Muntz.

De jongen maakte reclame voor een feest en liep volgens Muntz al ruim vijf uur rond op het terrein in een wit gewaad en met een bordje met de tekst 'Sex Bom! ' om zijn nek.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.