Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nederlands damesteam Lacrosse naar WK Canada

Nieuws -> Sport

Bron: Judith Vinkesteijn
28-05-2013

Het Nederlands damesteam Lacrosse neemt deel aan de wereldkampioenschappen Lacrosse in het Canadese Oshawa. Er wordt echter nog gezocht naar financiële middelen om de reis te bekostigen. De Nederlandse Lacrosse Bond is recentelijk weliswaar erkend door het NOC*NSF, maar er zijn nog geen subsidiemogelijkheden. Gepoogd wordt nu elders geld te genereren voor het WK in Canada (10-20 juli).

De Nederlandse selectie bestaat uit speelsters van diverse clubs/verenigingen. De speelsters doen er alles aan om hun droom zich te meten met de teams in Canada te realiseren. Ondanks de eigen inbreng van € 1.500 per speelster is echter nog een fiks bedrag (€ 20.000) nodig voor Nederlandse deelname aan het WK. Om die reden is een actie gestart het resterende bedrag op tafel te krijgen.Lacrosse is een teamsport die afstamt van de Noord-Amerikaanse Indianen. Het is een technische- en tactische sport en wordt ook wel ‘de snelste sport op twee voeten’ genoemd. Met een stick wordt de bal door de lucht overgespeeld naar teamgenoten met het uiteindelijke doel te scoren in de goal van de tegenstander.

Lacrosse wint steeds meer aan populariteit en is op dit moment de snelst groeiende sport ter wereld. Alleen al in Nederland is het ledental van de Nederlandse Lacrosse Bond sinds 2008 verdubbeld.

Ook internationaal groeit de sport nog steeds en dat ziet ook de organisatie van het Wereldkampioenschap terug in haar aanmeldingen. Na de deelname van het Nederlands team aan het Europees Kampioenschap in Amsterdam afgelopen jaar, is dit de uitgelezen kans om haar talent te laten zien op mondiaal niveau.

Om het Nederlands damesteam lacrosse te steunen en Nederland als sportland te profileren is een website geopend.

Inmiddels weet het Nederlands Lacrosse Team zich al gesteund door ING Bank, PSB Braces, Rabobank en Van Uden Logistiek. Echter, elke euro extra brengt het enthousiaste team dichter bij het uiteindelijke doel; het WK in Canada.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.