Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nederlands Kampioenschap Pole Fitness 2007

Nieuws -> Sport

Bron: Pole fitness
01-11-2007

Pole Fitness, de fitness combinatie van paaldans technieken en gogo-aerobics, wordt sinds 2005 in groepslessen gegeven op fitnesscentra door heel Nederland. Uit de centra kwam de vraag naar een gelegenheid waarbij de deelneemsters de aangeleerde vaardigheden konden toetsen. Die gelegenheid zal er zijn op zaterdag 24 november 2007. Dan vindt het eerste Nederlands Kampioenschap, de "Pole Fitness Contest 2007" plaats in Sportcentrum All Sports in Amstelveen.

In de loop van 2007 zijn er 5 regionale wedstrijden georganiseerd in Limburg, Brabant, Rotterdam, Leiden en Utrecht. De nummers 1,2 en 3 van deze wedstrijden hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast zijn er enkele wildcards uitgereikt. In totaal hebben 18 dames zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Denise Mulder Amstelveen
(Foto Hendrik-Jan van Beek - 2007)

Paaldans kampioene Denise Mulder


Het Pole fitness programma, ontwikkeld door paaldans kampioene Denise Mulder, bij de introductie in 2005 door critici als een kortstondige trend geclassificeerd, is nu reeds twee jaar succesvol in meer dan 25 aangesloten fitnesscentra, waar vrouwen tussen de 16 en 66 jaar de lessen volgen.

Het trainingsschema dat Mulder in 2003 gebruikte in aanloop naar internationale wedstrijden, vormt de basis van het Pole Fitness programma. Naast de paaltechnieken bestaat Pole Fitness uit Gogo-Aerobics, een combinatie van aerobics en gogo dansen. De Gogo-aerobics choreografieën worden geschreven door Marcel Wigman van de Gogo Academy in Amsterdam.

Muilder heeft in Nederland bij kunnen dragen aan het verbeteren van het imago van paaldansen door (ondermeer) optredens tijdens de Vrienden van Amstel (i.s.m. de band Soulvation) en de "Musicals in Ahoy" en het lesgeven aan o.a. het Internationaal Danstheater, Tineke Schouten en de danseressen van de musical "Sweet Charity".

De toenemende vraag naar het leren van paaltechnieken gaf de aanzet tot het ontwikkelen van een fitnessconcept. Het Pole fitness programma wordt exclusief in fitnesscentra aangeboden, waardoor de kwaliteit van de lessen wordt gewaarborgd. Gediplomeerde aerobics en fitness instructrices worden omgeschoold teneinde Pole Fitness lessen te kunnen geven.

De regionale wedstrijden zijn gehouden in Bodyvision in Maastricht, Jeffrey's in Dongen,  Fitnesscity Zwijndrecht en Sportcentrum Vlaardingen in Vlaardingen, het Universitair sportcentrum in Leiden en Body-business in IJsselstein.

De opbrengst van het Nederlands Kampioenschap Pole Fitness komt ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren: www.spierenvoorspieren.nl

Websites: Polefitness Denise Mulder op MyspaceAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.