Bijgewerkt: 5 december 2023

Navigatieapparatuur is populair bij autokrakers

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
11-01-2006

De markt voor navigatieapparatuur voor in de auto groeit nog steeds. Liefst zo compact mogelijk, leuk vormgegeven en eenvoudig te installeren.

Als het aan de fabrikanten ligt moet straks in elke auto het handige apparaatje terug te vinden zijn. Een groep neemt dat wel heel letterlijk, de autokrakers. Met een groeiend marktaandeel van navigatiesystemen groeit ook het aantal diefstallen van deze apparatuur.

Afgelopen week alleen al kwamen er bij de politie in Amstelveen-Noord vier meldingen binnen. In een geval werden bij twee verschillende auto's onderdelen van één systeem bij elkaar gezocht. Uit de ene auto verdween het display van het navigatiesysteem en uit de andere auto verdween de houder voor het systeem.

Verder werd er bij een auto op het Julianapark een GSM en een navigatiesysteem gestolen, ondanks dat deze uit het zicht waren opgeborgen.

Aan de Heemraadschapslaan tenslotte werd de randapparatuur voor een systeem gestolen. Zo wordt TomTom Go al gauw TomTom Gone en moeten de 'ouderwetse' kaarten weer tevoorschijn gehaald worden.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.