Bijgewerkt: 25 mei 2024

Natuurijsbaan aan de Noordelijke Poeloever is weer onder water

Nieuws -> Sport

Bron: Schaatsvereniging De Poelster
11-12-2023

Schaatsvereniging De Poelster heeft er deze maand weer voor gezorgd dat de natuurijsbaan, nabij het gemeentehuis in het wandelgebied aan de Noordelijke Poeloever, onder water staat voor een vorstperiode vol schaatsplezier

Het recente winterweer zorgde al voor een dun ijslaagje, maar dat is inmiddels door de flink gestegen temperaturen weer verdwenen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben tot de volgende vorstperiode.

De natuurijsbaan is vooral bedoeld om, ook bij een korte vorstperiode, de Amstelveense jeugd volop en vooral veilig te laten genieten van een mooie ijsvloer. Mede hiertoe heeft De Poelster in elk geval voldoende ijsmeesters beschikbaar: naast de al ervaren bezetting hebben dit jaar nog tien enthousiaste leden de opleiding voor Natuurijsmeester van de schaatsbond KNSB gevolgd.

Foto Amstelveen
(Foto De Poelster - 2023)

De ijsbaan van De Poelster onder water op 3 december 2023

Dijkverzwaring? Helaas is de baan toe aan onderhoud en vertonen de dijken verzakkingen en lekken, waardoor het water in beweging blijft en de ijsvorming wordt vertraagd.  Daarbij ontstaat rondom de baan overlast door grote plassen water en een zachte bodem waardoor het wandelgebied zeer nat en moeilijk begaanbaar is. 

De Poelster is al enige tijd in overleg met de gemeente om de ijsbaan weer snel goed bruikbaar te krijgen. Al eerder is hiertoe door een hydrologisch bureau al een grondig bodemkundig onderzoek gedaan om de mogelijkheden te onderzoeken.

Helaas is onlangs bekend geworden dat uitvoering van de aanbevelingen om een duurzame en multifunctionele oplossing te realiseren onderdeel zullen worden van de herinrichting van het hele gebied dat pas na oplevering van het A9 project zal kunnen worden gerealiseerd.

Op dit moment wordt door de vereniging en de Gemeente weer gezocht naar een snelle, praktische (zandzakken/bulkies?) oplossing zodat de natuurijsbaan in elk geval nog even goed mee kan en wordt omringd door een veilig, droog, goed begaanbaar wandelgebied. Zie vooral ook de tekst en het beeldmateriaal op: Landijsbaan onder water, en de omgeving ook – A.S.V. de PoelsterAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.