Bijgewerkt: 29 maart 2024

Natuur en milieulessen voor Amstelveense basisscholen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2012

De gemeente Amstelveen biedt basisscholen lesmaterialen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid onder het motto 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2012-2013 loopt tot 29 juni 2012. Leerkrachten van alle basisscholen in Amstelveen kunnen zich inschrijven op een door de gemeente samengesteld aanbod van leskisten, lessen en projecten zoals tuinieren op de schooltuinen, lessen volgen op Speelboerderij Elsenhove of een GPS-route in het Amsterdamse Bos.

Het doel van NME is om bewoners, vooral jongeren, bewust te maken van de waarde van de natuur en het milieu voor het heden en de toekomst. Bewustwording draagt bij aan een meer verantwoord handelen. Ook dit jaar is er naast bestaand ook weer nieuw aanbod. Zoals vier nieuwe leskisten over riolering met uitdagende titels als:” Waar ga je heen, Drol?” voor groep 1 en 2, tot “Het buizenvraagstuk”, voor groep 7 en 8 en een les over riolering op het Afvalbrengstation.

Verder  “Planet me”, een gratis project over klimaatverandering voor groep 5 en 6 en 7 en 8. De scholen kunnen zich inschrijven via de regionale website www.natuurmilieuweb.nl.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)(Onderwijs en NME) zegt: ‘Ondanks de moeilijke financiële tijden willen we goede dingen overeind houden, in dit geval het investeren in onze kinderen’.


De gereserveerde leskisten worden bij de scholen afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. Met dit geld houdt NME de kwaliteit van de leskisten op een hoog peil. 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.