Bijgewerkt: 16 juni 2024

Nationale Voorleesdagen 2015 in Amstelland

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
26-01-2015

Van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari 2015 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat verzorgde wethouder Gertjan van der Hoeven op 23 januari de aftrap, en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan de groep Bereboot van kinderopvang Solidoe. De wethouder las voor uit het tot Prentenboek van het jaar 2015 verkozen boek Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hofman. Vol overgave luisterden de kinderen naar Gertjan van der Hoeven. Hij deed dat zo spontaan, geanimeerd en aandachtig, dat de kinderen een tweede keer voorlezen ‘afdwongen’.

Foto Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2015)

Wethouder drs. Gertjan van der Hoeven (van de lokale partij Autonoom en Betrokken) van de gemeente Aalsmeer, leest voor aan de groep Bereboot tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen 2015 in Aalsmeer


Gertjan van der Hoeven, wethouder Kunst en Cultuur zegt: "Het is inmiddels traditie geworden, dat ik elk jaar rond deze tijd een groep peuters voorlees in de bibliotheek in de Marktstraat. Het is erg leuk om te doen en ik vind het belangrijk, dat de kinderen naar de bibliotheek komen om voorgelezen te worden. Ze maken op die manier kennis met de kleurige en inspirerende wereld van de jeugdbibliotheek, vol met prachtige boeken, cd's en dvd's. Ik denk, dat de kinderen na deze ervaring er graag nog eens terugkomen met hun ouders, of opa's en oma's. Voor het geld hoeven ze het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen!”.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken, dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft. Voor meer informatie kijk op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl


In Bibliotheek Westwijk trapte wethouder onderwijs en cultuur Maaike Veeningen (D66) op 21 januari 2015 af de Nationale Voorleesdagen en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan 35 kindertjes van kinderopvang Kinderrijk. De wethouder las voor uit het tot Prentenboek van het jaar 2015 verkozen boek Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hofman. Vol overgave luisterden de kinderen naar Maaike Veeningen. Natuurlijk werd er ook vrolijk meegezongen met het Boer Boris gaat naar zee lied. Na het voorlezen deed de wethouder het boek cadeau aan het kinderdagverblijf.

Foto Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2015)

Maaike Veeningen, (D66) wethouder Onderwijs en Cultuur leest in bibliotheek Westwijk voor aan de peuters


De belangrijkste waarde van voorlezen is de mooie ervaring tussen volwassenen en kind. Wie herinnert zich niet hoe leuk en gezellig het was om voorgelezen te worden? Daarnaast is het ook heel leerzaam, de woordenschat van kinderen neemt er echt door toe. Kinderen kijken vaak al uit naar het zelf leren lezen. Door hun bezoek aan de bibliotheek ontdekken de kinderen langzaam maar zeker wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft en voor het geld hoeven de ouders het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.