Bijgewerkt: 23 mei 2024

Nationale Veteranen tennis Kampioenschappen in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Willem Zoonsveldt
10-09-2013

Van 19 tot en met 25 augustus 2013 werden de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen tennis georganiseerd door de KNLTB op de gravelbanen van het tennispark De Kegel in Amstelveen.

Door het fraaie weer was er regelmatig veel publiek op het park te vinden, wat de gezelligheid ten goede kwam. Er werd getennist op hoog niveau, waarbij in verschillende leeftijdscategorieën fanatiek werd gestreden om de nationale veteranen titel. De oudste deelnemers waren boven de 90 lentes jong, een toch niet alledaags schouwspel op een tennispark.

veteranen Amstelveen
(Foto W. Zoonsveldt - 2013)

Andrea Bijlsma en Emil van Gorkum, winnaars in de categorie GD40+ van de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen tennis


In de jongste/sterkste categorie herenenkel (HE) 35+ ging Dennis Bank uit Volendam in "straight sets" met de hoofdprijs ervandoor. Bij de damesenkel 35+ eiste Josien Boverhof uit Meppel de titelbeker op. De speelster, nog altijd uitkomend in de landelijke competitie in de hoofdklasse gemengd nam ook een medaille in ontvangst voor de gemengd dubbel (GD) 35+ en kan terugkijken op goede uitslagen.

Enkele Amstelveens deelnemers waren vertegenwoordigd: Denise Frerejean van LTC Startbaan haalde de finale in de damesdubbel (DD) 45+, maar was daarin vrijwel kansloos. Monique Vismans won samen met Marion Rive-Niekel de DD 50+ en Felix Boerma van Aemstelburgh was finalist in de HE 55+ en pakte de eerste prijs in de GD 55+.

In de GD 40+ waren Andrea Bijlsma en Emil van Gorkum, beiden ook lid van LTC Startbaan, als gelegenheidsduo en ongeplaatst koppel succesvol na twee lange driesetters in de halve-finale en finale.

Alle prijzen werden uitgereikt op het zonnige terras van de Amstelveense tennisaccommodatie, waarbij de organisatie terug kan kijken op een geslaagd evenement met de hoop op een vervolg in de zomer van 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.