Bijgewerkt: 27 mei 2024

Nationale Straatvoetbaldag 2015

Nieuws -> Sport

Bron: Team SVBN
19-03-2015

Op dinsdag 5 mei 2015 organiseert de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) de 8e editie van de Nationale Straatvoetbaldag. Dit landelijke evenement zal op 30 locaties tegelijkertijd plaatsvinden en staat geheel in het teken van ‘samenspel’, ‘vrijheid’, ‘respect’ en ‘plezier’. De SVBN tracht met dit evenement de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te vergroten door buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers een belangrijke rol te geven in de organisatie van dit evenement. Op deze manier komen zij op een ongedwongen manier met elkaar in contact in een sportieve setting, wat de onderlinge communicatie in de wijk stimuleert.

Naast de sport straatvoetbal maken muziek, dans-acts, multiculturele catering en de kidscorner de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ een bijzondere gebeurtenis voor iedereen. En dit alles onder het motto: ‘Speel jezelf vrij, op 5 mei’! De SVBN is in 2007 opgericht door o.a. Edgar Davids en Humberto Tan. Door straatvoetbal en inspirerende rolmodellen in te zetten tracht de SVBN de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te bevorderen.Het enthousiasme van de oprichters van de SVBN en hun visie op de wijk-aanpak bleef niet onopgemerkt in politiek Den Haag. Begin 2008 heeft de SVBN, tezamen met de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van het grootste straatvoetbalkampioenschap van Nederland: de ‘Nationale Straatvoetbalkampioenschappen’.

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen(NSVK). De '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' is de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De winnaars die voortkomen uit de voorrondes op 5 mei stromen door naar de landelijke finale van dit kampioenschap. Op deze landelijke finale zullen teams uit verschillende wijken in Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2015’. Op deze dag is iedereen welkom: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Wilt u de grootste straatvoetbaltalenten in onze verschillende leeftijdscategorieën aanschouwen? Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten. Binnenkort zullen wij de speellocatie van dit evenement bekend gaan maken! Op 5 mei reizen onze ambassadeurs, onder leiding van Edgar Davids langs alle speellocaties. Zij zullen verschillende evenementen officieel openen, een praatje maken met de buurtbewoners of verzorgen de prijsuitreiking. Uiteraard staan zij deze dag met alle plezier de (lokale) pers te woord.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.