Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nationale Sportweek 2023 opening in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
29-08-2023

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek willen de organisatie zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen, ieder op zijn eigen manier. Van 15 tot en met 24 september 2023 is de 20ste editie van de Nationale Sportweek.

Het NOC*NSF is een Nederlandse sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Het NOC*NSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sport Federatie (NSF). Bij het NOC*NSF zijn 90 landelijke sportorganisaties aangesloten. Anneke van Zanen-Nieberg is voorzitter van het NOC*NSF. De organisatie is gevestigd in het Sportcentrum Papendal, te Arnhem. Het NOC*NSF treedt zowel op als Nationaal Olympisch Comité als Nationaal Paralympisch Comité.AmstelveenSport nodigt iedereen van harte uit voor de opening van NOC*NSF Nationale Sportweek in Amstelveen op zaterdag 16 september 2023 in het Oude Dorp. Tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 15 t/m zondag 24 september laten we samen met sportverenigingen het enorme sportaanbod in Amstelveen zien.

De opening van de Nationale Sportweek is zaterdag 16 september 2023 tijdens de DENKSPORTdag om 12:00 uur met het plaatsen van een openingszet in het groot schaakspel door Herbert Raat wethouder Sport op het plein in het Oude Dorp. Vervolgens spelen de twee grote jeugdschaaktalenten Philippe Krylov en Daniel van Cleef de wedstrijd uit.

Tijdens de DENKSPORTDAG kan er naast schaken ook bridge gespeeld worden onder begeleiding van leden van schaakvereniging Pegasus en bridgevereniging Brivea. Daarnaast kunnen bezoekers de hele dag al dan niet levensgrote denkspellen spelen. Dit alles onder het genot van sfeervolle muziek. Aansluitend vindt zondag 17 september 2023 de tweede editie van De POELDAG plaats; Herbert Raat wethouder Sport geeft het statschot voor deze (water)sportdag om 10:00 uur. Tot ziens bij de opening van de Nationale Sportweek op zaterdag 16 september 2023 in het Oude Dorp. Voor het volledige programma van de Nationale Sportweek kijk op: sportweek.amstelveensport.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.