Bijgewerkt: 20 mei 2024

Nationale Sportweek 2021 met Amstelveen on Wheels

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport/NOC*NSF
11-09-2021

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport. 

Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Elke Nederlander de sportclub of sport die bij hem of haar past en elke buurt een open club, dat is het doel van sportpromotie. Dit houdt in zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten en sportief bewegen te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Daarom organiseren we de NOC*NSF  Nationale Sportweek al 18 jaar! 

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 17 tot en met 26 september zetten in 2021 honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. Dit jaar zijn dat Emmen, Nieuwegein en Eindhoven. De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Foto Amstelveen
(Bron AmstelveenSport - 2021)

Nationale Sportweek 2021 met Amstelveen on Wheels


Op zaterdag 18 september 2021 start AmstelveenSport op het Stadshart de Nationale Sportweek met een grootste opening: 'Amstelveen on Wheels'. De Nationale Sportweek wordt om 11.00 uur officieel geopend door de Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport en hockey internationaal en gouden medaillewinnares Felice Albers. Zij zullen het startschot geven voor de eerste spinningles. Naast de gemeente zullen er ook deelnemers zijn van AmstelveenSport, Amstelveense verenigingen, talenten en samenwerkende organisaties zoals Rabobank, Zorg en Zekerheid en Ondernemers Vereniging Amstelveen

Schrijf je nu in voor Amstelveen on Wheels en maak kans op een Fitbit Charge 4. Van 12.00 tot 15.00 uur zijn er ieder half uur spinningsessies van 20 minuten onder begeleiding van een professionele spinninginstructeur. Iedereen mag (na inschrijving) meedoen. In totaal zijn er 30 spinningfietsen per half uur beschikbaar. Ieder uur, na twee spinnningsessies, wordt er een Fitbit Charge 4 fitness tracker verloot onder de deelnemers die in dat uur hebben deelgenomen. Schrijf je dus nu in en maak kans op een Fitbit!

Naast de spinningactiviteiten zijn er diverse andere activiteiten om aan mee te doen. Alle activiteiten hebben te maken met wielen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld waveboards, pedalo’s, fietsten, steppen en eenwielers uitproberen. Ook sporters met een beperking zijn van harte welkom. Kosten: deelname is gratis.

Inschrijven. Inschrijven kan op Opening Nationale Sportweek Spinningactiviteit - AmstelveenSport. Op de website amstelveensport.nl/agenda staan ook alle andere activiteiten van de sportweek én de overige activiteiten die AmstelveenSport het aankomende seizoen aanbiedt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.