Bijgewerkt: 25 mei 2024

Nationale Sportweek 2008

Nieuws -> Sport

Bron: Nationale Sportweek / AN / Amstelveens Sportbedrijf
26-03-2008

De vijfde Nationale Sportweek op rij, een eerste lustrum in de steigers! Nog even en Nederland is een week lang sport! Op honderden plekken in steden, dorpen, wijken en gehuchten zetten de sportverenigingen hun deuren wagenwijd open. Van 28 maart tot en met 5 april 2008 is de sport dat de klok slaat.

Wees sportief, kom in beweging!

Feit is dat de Nationale Sportweek bij steeds meer Nederlanders op het netvlies staat als dé week waarin je kans krijgt kennis te maken met sport. Die status werd de afgelopen vier jaar verovert dankzij het enthousiasme van de sportaanbieders -en de vele honderden vrijwilligers!-, de partners in de sportweek, gemeenten, het onderwijs, het bedrijfsleven, de sponsors en niet in de laatste plaats de ambassadeurs. Ook voor de lustrumeditie staat deze ploeg weer als één man voor de sport!

Elsemieke Havenga Amstelveenweb
(foto Nationale Sportweek/Visions - 2008)

Voormalig hockey-international en Olympisch kampioene Elsemieke Havenga. Zij is, samen met negen bekende Nederlanders, ambassadeur voor de Nationale Sportweek


Speerpunt van de Nationale Sportweek 2008 is: ‘wees sportief, kom in beweging!’ Hierbij richt de organisatie zich in eerste instantie op Nederlanders die niet of nauwelijks bewegen, maar ook op sporters voor wie wellicht een tweede of derde sport aantrekkelijk is. Het motto slaat uiteraard ook op de organisatoren: de gemeenten, scholen, bonden, verenigingen en ondernemers. Wanneer zij samen de schouders zetten onder de sportweek, groeit het initiatief uit tot een ongekend succes!

Sportweek in Amstelveen

Van 27 maart t/m 5 april 2008 is Amstelveen actief tijdens de Nationale Sportweek. Lokale sportaanbieders nemen deel acties. Hieronder een selectie uit het aanbod van het Amstelveens Sportbedrijf.

Hellendall Fokking Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder Frans Hellendall (VVD) (l) en Henk Fokking (OCA) tijdens de Nationale Sportweek 2007


Op donderdag 27 maart 2008, aan de vooravond van de Nationale Sportweek, zal de gemeenteraad zich van haar sportiefste kant laten zien in het Tennispark Startbaan. Er zal een sportavond georganiseerd worden voor raads- en commissieleden, collegeleden van B en W, evenals medewerkers van de griffie, afgevaardigden van de lokale pers en overige direct betrokkenen in het lokale politieke proces. Vorig jaar was een dergelijke avond een succes, vandaar het idee de sportavond te prolongeren.

De organisatie is op sportieve wijze een samenwerking van David de Jong (BBA) en Jacques Alberts (VVD), in nauw overleg met het Amstelveens Sportbedrijf. Net als vorig jaar zullen sportieve teams (niet-politieke coalities) gevormd worden. Iedere coalitie zal onder leiding van een captain gaan meestrijden voor de wisselbeker. Tijd: 19.00-21.00 uur

1) Rijden in een sportrolstoel olv de heer Streijl

(Tijdens een clinic van 40 minuten voelen we hoe het is in een sportrolstoel te rijden en te manoeuvreren )

2) Dammen olv de heer Fokkink

(De heer Fokkink is een bekend Amstelveens dammer en commissielid Ouderen Combinatie Amstelveen)

3) Schaken olv de heer Ris

(Robert Ris is een Amstelveens schaker. Hij is sinds 2007 internationaal meester)

4) Voetbal

(De meest populaire sport van het land, er wordt in teams van twee/drie spelers gespeeld, afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

5) Jeu de boules olv de heer Dennenbroek

(Guido Dennenbroek is voorzitter van de Jeu de Boules Vereniging Bulderbaan te Amstelveen. Daarnaast is hij Raadslid voor de PVDA Amstelveen.)

Het rondesysteem is zo opgezet opdat aan twee sporten deelgenomen kan worden. Er worden, afhankelijk van de gekozen sport, twee/drie rondes van resp. 40/20 minuten gespeeld, waarbij punten te verdienen zijn voor de wisselbeker.

Tijdschema:

19.00-19.30                ontvangst

19.30                          start ronde 1

20.00                          start ronde 2

20.30                          start ronde 3

21.00-21.30                borrel en prijsuitreiking

Op zaterdag 29 maart 2008 is in sporthal de Meerkamp een fittest voor het sportstimuleringsprogramma Smile Fit (30+). Voor 5 euro kunt u aan de test deelnemen. Ook kunt u in deze week gratis een Smile Fit proefles volgen. Inschrijven voor één van de cursussen is ook mogelijk. Informatie en aanmelden: M. Weber tel. 020-3792523 of 06-46087776.

Op donderdag 3 april 2008 zullen 180 kinderen uit groep 6 van vier verschillende scholen in de Bankrashal deelnemen aan de nationale recordpoging "30 minuten bewegen". Voor meer info: www.30minutenbewegen.nl. Tevens zullen gedurende deze week de laatste lessen van de huidige JSP periode plaatsvinden, waaronder bowlen. 81 kinderen uit Amstelveen en Uithoorn nemen deel aan deze activiteit.

Voor informatie: m.j.ekkerman@sportbedrijfamstelveen.nl  Verder is men van harte welkom voor een gratis proefles bij de lessen voor 55+. Voor info: M. Weber tel. 020-3792523 of 06-46087776.

Website: Nationale SportweekAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.