Bijgewerkt: 23 mei 2024

Nationale Sportweek 2007

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-03-2007

Van 13 tot en met 21 april 2007 is het weer zover: een week lang staat heel Nederland in het teken van sport. Overal vinden proeflessen, wedstrijden, demonstraties en heel veel andere sportactiviteiten plaats. Iedereen wordt opgeroepen samen met een vriend of vriendin mee te sporten. Doe ook mee! De Nationale Sportweek is hét moment om de sport in de schijnwerpers te zetten.

Programma

vrijdag 13 april Opening op de Dam in Amsterdam

zaterdag 14 april          Dag van de Balsport

zondag 15 april            Dag van de Fietssport

maandag 16 april         Dag van de Wintersport

dinsdag 17 april           Dag van de Racketsport

woensdag 18 april        Dag van de Watersport

donderdag 19 april       Dag van School en Sport

vrijdag 20 april Dag van de Spring- en Swingsport

zaterdag 21 april          Dag van de Loop- en Wandelsport

Afsluiting met Nederlands Congres voor Sportbestuurders

Amstelveen

In het kader van 'Amstelveen Beweegt' worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een sporttoernooi voor alle Amstelveense raadsleden en het college van B & W tijdens de Nationale Sportweek (13 tot en met 21 april 2007).

Het evenement 'Amstelveen Beweegt!', met als motto bewegen is leuk en gezond, beleefde vorig jaar zijn première met een breed opgezette sportmanifestatie in sportcentrum De Meerkamp. Dit jaar willen het Amstelveens Sportbedrijf en de SPA meer body geven aan beweging voor alle Amstelveners. Gewerkt wordt aan het smeden van een actiegericht samenwerkingsverband waarin de belangen van top- en breedtesport in Amstelveen op een complementaire manier worden gediend.

In afwachting van een definitievere vorm krijgt 'Amstelveen Beweegt' volgende maand vast een vervolg. Tijdens de Nationale sportweek staan de volgende evenementen op het programma:

Dinsdag 17 april 'Brugklassers in actie!' een sportdag voor 500 brugklassers;

Woensdag 18 april: 'De gemeenteraad beweegt mee!' een sporttoernooi voor alle Amstelveense raadsleden en het college van B & W.

Donderdag 19 april 'Groep 6 'On The Move', driehonderd kinderen komen in actie tijdens een sportief circuit;

Vrijdag 20 april 'Ouderen in beweging'; een dag in het kader van sportief en gezond ouder worden op.

Opzet en uitvoering van het programma gaan in samenwerking met raadsleden, het onderwijsveld, de GGD en sportverenigingen. Gemeente en de SPA zijn supporters. Ook stagiaires van het CIOS en sg Panta Rhei helpen mee om de week tot een succes te maken.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.