Bijgewerkt: 24 juli 2024

Nationale Sportweek

Nieuws -> Sport

Bron: Nationale Sportweek
17-04-2006

De Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 14 tot en met zaterdag 22 april 2006. Heel Nederland kan deze week zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten. Talloze sportieve activiteiten moeten duidelijk maken dat er altijd een sport is die bij je past en die je bij jou in de buurt kunt beoefenen.

Op de Dam in Amsterdam is de Nationale Sportweek op 14 april 2006 officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van Nationale Sportweek-ambassadeurs Peter Heerschop, Yvonne van Gennip, René Froger, Elsemieke Havenga, Hans Dijkstal, Edward van Cuilenborg, Winston Post, Frits Wester, Jochem van Gelder, Carola Smit en Bas Muijs. Na de officiële opening kon iedereen meedoen aan sportclinics van onder meer Leontien Zijlaard-van Moorsel. De Dam was voor deze gelegenheid veranderd in een compleet sportdorp. McDonald's is voor het derde jaar hoofdsponsor van de Nationale Sportweek.

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is dé week van het jaar waarin de Sport in Nederland extra onder de aandacht van elke Nederlander wordt gebracht. Inmiddels weten we eigenlijk allemaal wel dat sporten leuk en gezond is. En ook weten we dat het de integratie en de sociale contacten bevordert.

De Nationale Sportweek is zo'n groot succes aan het worden dat het een jaarlijks terugkerende week wordt. Van 14 t/m 22 april 2006 vindt voor de derde keer de Nationale Sportweek plaats. Hiervoor vragen we iedereen die bezig is met het organiseren van sport en het plannen van sportieve evenementen om te kijken in de agenda van die week. Alles wat er al in staat aan sportieve evenementen kan aangemeld worden op onze website. Uw organisatie doet zo al mee en ondersteunt op die manier de Nationale Sportweek en dus dé sport in Nederland! En het levert de eigen activiteit extra publiciteit op!

Staat er nog niets in de agenda van die week, maar wilt u toch graag meedoen met de Nationale Sportweek? Verzin dan een activiteit, plan en organiseer hem in die week. Waar mogelijk vragen wij u om uw sportactiviteit af te stemmen op de nieuwe structuur van de Nationale Sportweek. Dit betekent dat als u b.v. een open badmintontraining wilt organiseren, u deze bij voorkeur op de Dag van de Racketsport plaats laat vinden. Natuurlijk zal dit niet altijd mogelijk zijn. Ook kunt u een sportactiviteit organiseren die niet een "eigen" dag heeft, b.v. een jeu-de-boules toernooi. Laat u zich hierdoor er niet van weerhouden om uw sport tijdens deze week onder de aandacht te brengen. Ook deze activiteiten dragen bij aan een succesvolle Nationale Sportweek. Meld uw activiteit hier aan!

 

Wij wensen u veel succes én plezier tijdens de Nationale Sportweek!


Website: Nationale SportweekAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.