Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nationaal Museumweekend 2008

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museumweekend
17-03-2008

Musea en het publiek vieren op zaterdag 5 en zondag 6 april 2008 de 27ste editie van het Museumweekend. Het Museumweekend is het grootste culturele evenement van Nederland. Jaarlijks komen tussen 800.000 tot 1 miljoen bezoekers. Meer dan 500 musea in heel Nederland doen mee. Na voorgaande jaren waarin genieten, verzamelen, bewaren, vertellen en weten centraal stonden, is het thema op 5 en 6 april De Kunst van de Waarheid.

Museumweekend Amstelveenweb
(Museumweekend - 2008)

De flyer van de Museumweekend 2008


De Kunst van de Waarheid sluit aan bij de kerntaken van elk museum. Een museum bewaart, beschrijft, onderzoekt en toont zoveel mogelijk echte, authentieke objecten. Dat roept vragen en dilemma's op. Hoe gaan musea om met de geschiedenis van hun voorwerpen? Hoe belangrijk is het voor publiek om te weten wat echt en waar is en wat niet? Is een schilderij minder mooi als het niet van Frans Hals is, maar een exemplaar uit dezelfde tijd van een onbekende schilder? Hoe 'echt' zijn opgegraven, ooit aangekochte, zelf gevonden of geërfde voorwerpen in een museum? Alle objecten in musea zijn echt en oorspronkelijk, maar hoe echt hoort bijvoorbeeld een lijst bij een schilderij te zijn?

Musea in heel Nederland nodigen op 5 en 6 april het publiek uit te komen zien hoe verwarrend 'echt' kan zijn en hoeveel verschillende waarheden rond een schilderij of object 'waar' kunnen zijn. Doel van het Museumweekend is nieuwe bezoekers kennis te laten maken met musea.

Meer informatie: www.museumweekend.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.