Bijgewerkt: 26 september 2022

Nacht van de Nacht 2013 in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
12-10-2013

Kom op zaterdag 26 oktober mee op expeditie door het donkere Amsterdamse Bos. Vreemde geluiden, geritsel in het struikgewas en beestjes op je arm. Tijdens de tocht onder de sterrenhemel een spannend verhaal, daarna warme chocolademelk en wat lekkers bij de open haard. Neem je zaklamp mee!

Op zaterdag 26 oktober is het de Nacht van de Nacht. Het is een jaarlijks nationaal evenement dat aandacht vraagt voor de gevolgen van vervuiling door licht in de natuur. www.nachtvandenacht.nl. Dit jaar komt thrillerschrijver Govert Derix (Sterrenmoord) spannende verhalen vertellen. Je kunt je aanmelden bij: bezoekerscentrum.dmo@amsterdam.nl / 020 5456100. De kosten per persoon zijn: € 5,50.

Start- en eindpunt Kantoor Amsterdamse Bos Nieuwe Meerlaan 3 Amstelveen

19.15 – 19.30 uur: ontvangst met koffie, thee, limonade

19.30 – 19.35 uur: welkom door boswachter Pieter Rust

19.35 – 20.45 uur: op expeditie, met spannend verhaal door Govert Derix

20.45 – 21.15 uur: opwarmen bij de openhaard

21.15 – 22.00 uur: verhaal voor volwassenen door Govert Derix

Het programma: www.amsterdamsebos.nl www.facebook.com/amsterdamsebos  

nacht bos Amstelveen
(Bron Amsterdamse Bos - 2013)

Op zaterdag 26 oktober 2013 is het de Nacht van de Nacht. Het is een jaarlijks nationaal evenement dat aandacht vraagt voor de gevolgen van vervuiling door licht in de natuur


De Nacht van de Nacht

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Slecht afgeschermde lichtbronnen veroorzaken veel stoorlicht, dat niet op wegen of straten valt, maar omhoog straalt. Andere belangrijke bronnen van lichthinder zijn glastuinbouw, sportveldverlichting, terreinverlichting, sierverlichting, skybeamers en reclameverlichting.

Niet alleen mensen hebben last van teveel licht. Ook voor dieren en planten is het belangrijk, dat de nachten duister blijven. Duisternis is net als stilte en ruimte een van de oer kwaliteiten van het landschap. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt de Nacht van de Nacht plaats op zaterdag 26 oktober 2013. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de klok een uur terug en kunnen we extra lang genieten van een donkere nacht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.