Bijgewerkt: 2 maart 2024

Na cursus alcohol in het verkeer gratis rijbewijs

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-01-2011

Het gemeentebestuur stimuleert aankomende automobilisten om zich te verdiepen in het negatieve effect van alcoholgebruik op verkeersdeelnemers. In ruil voor het volgen van de cursus Alcohol en Verkeer van de Brijder Verslavingszorg ontvangen aankomende automobilisten een gratis rijbewijs als ze binnen een jaar slagen voor hun rijexamen.

Het college van B en W van Amstelveen geeft hiermee uitvoering aan de motie van de Ouderencombinatie die is aangenomen in de raadsvergadering van 10 november 2010. Achterliggende gedachte is dat met name aankomende automobilisten opvallen in het verkeer door opvallend en riskant rijgedrag, vaak versterkt door alcoholgebruik.

Fokkink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Henk Fokkink, raadslid en fractievoorzitter voor OCA was de initiatiefnemer van het anti alcoholproject


Doel van de cursus is de verkeersveiligheid te verhogen door aankomende automobilisten meer bewust te maken van de effecten van dit gebruik van alcohol in het verkeer. De gemeente heeft voor dit doel jonge inwoners van (bijna) 18 jaar oud aangeschreven om hen op de hoogte te brengen van deze cursus. Ook zijn Amstelveense verkeersscholen benaderd om hun leerlingen voor het autorijexamen op de hoogte te brengen van deze mogelijkheid.

In eerste instantie is natuurlijk de leeftijdscategorie 17/18 jarigen beoogd voor deze cursus, maar ook oudere aankomende automobilisten zijn welkom. De cursus wordt gehouden in het raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen op 9 februari, 10 maart, 14 april, 26 mei en 30 juni en nog enkel nader te bepalen data in 2011.

Voorwaarde voor deelname aan de cursus is, dat de belangstellende staat ingeschreven bij een verkeersschool (waar dan ook) en in de gemeente Amstelveen woont.  Aanmelden kan direct bij de Brijder Stichting via emailadres avc@brijder.nl onder vermelding van naam, adres, postcode, telefoonnummer, geboorteplaats en geboortedatum. Honorering van aanmeldingen gebeurt volgens het criterium: “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

Brijder Stichting?

Brijder is specialist in verslavingszorg. De stichting ondersteunt mensen, die problemen hebben door alcohol, drugs, medicijnen of gokkenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.