Bijgewerkt: 19 mei 2024

NK schaken in Amstelveen op 4 oktober 2015

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
30-03-2015

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft onlangs besloten de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Rapid schaken 2015 aan Amstelveen toe te wijzen. Op zondag 4 oktober zullen de beste acht dames en de beste acht heren in het Stadshart gaan uitmaken wie zich Nederlands Kampioen mag gaan noemen in deze tak van sport. Er vinden op dit momenten gesprekken plaats om dat in het poppodium P60 te laten plaatsvinden.

Rapid schaken is een zeer spectaculaire vorm van wedstrijdschaak, aangezien de spelers een beperkte bedenktijd hebben, waardoor niet alleen het spelniveau, maar ook tijdsdruk voor de spelers een grote rol kan spelen. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek en bovendien ook goed te volgen via verschillende beamers en live verslaggeving door een deskundig commentator.

Het plan om dit kampioenschap naar Amstelveen te halen is bedacht door Internationaal Meester (IM) Robert Ris die de afgelopen zeven jaar de denksportmanifestatie BRAINWAVE heeft georganiseerd. In samenspraak met en financiële ondersteuning van Sportbedrijf Amstelveen is nu besloten om een nieuw evenement van nog grotere allure naar onze gemeente te halen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Op zaterdag 3 oktober 2009 konden denksportfanaten in de aula van het Keizer Karel College in Amstelveen deelnemen aan een van de grootste denksportmanifestatie BRAINWAVE van Amstelveen, maar ook de regio


In de week voorafgaand aan het NK zullen er op verschillende plaatsen in de gemeente activiteiten worden georganiseerd om de schaaksport te promoten. Zo zal er op zondag 27 september 2015 de 8e editie van het BRAINWAVE rapidtoernooi worden gehouden in het Keizer Karel College. Dit jaar is voor zowel bij de vrouwen als de mannen een kwalificatie plek te verdienen voor het NK.

Verder zal er in ieder geval ook voor de jeugd een basisscholentoernooi worden gehouden en zullen er in verzorgingstehuizen en bejaardencentra ook schaakactiviteiten worden opgezet om ook daar de geest aan te scherpen. Wethouder Peter Bot (BBA) is dan ook zeer content: “Ik ben trots, dat het gelukt is om dit prestigieuze schaaktoernooi naar Amstelveen te halen. En goed, dat er naast aandacht voor schaken op topniveau ook aandacht is voor het promoten van deze denksport onder jong en oud.”

Een denktank zal deze ideeën verder gaan uitwerken om deze mooie schaakweek verder vorm te geven. Over de concrete invulling van de schaakweek wordt U vanzelfsprekend op de hoogte gehouden. De organisatie van dit evenement brengt de nodige kosten met zich mee en geïnteresseerde sponsoren worden daarom vriendelijk verzocht contact op te nemen met Robert Ris (tel. 06-41153594 e-mail: robert_ris@hotmail.com ). Uw (bedrijfs)naam kan op allerlei manieren aan het toernooi worden verbonden in goed overleg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.