Bijgewerkt: 8 augustus 2022

NIAZ Accreditatie voor Ziekenhuis Amstelland voor vier jaar

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-01-2013

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft besloten, dat Ziekenhuis Amstelland de NIAZ accreditatiestatus voor vier jaar mag voeren. De NIAZ accreditatie is het bewijs, dat het ziekenhuis er volledig op is gericht om kwaliteit en veiligheid voor patiënten en medewerkers te waarborgen.

“Wij zijn er vreselijk trots op dat onze organisatie geslaagd is voor deze pittige kwaliteit- en veiligheidstoets van het NIAZ. De accreditatiestatus is een soort ‘keurmerk’ en geeft het vertrouwen aan patiënten, verzekeraars en samenwerkingspartners, dat ons ziekenhuis een goed en veilig georganiseerde instelling is”, zegt Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Bovendien is het een aanmoediging om verder aan de ontwikkeling van kwaliteit te blijven werken”.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2013)

Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur tussen de medewerkers van het ziekenhuis


 “De medisch specialisten, medewerkers en vrijwilligers in Ziekenhuis Amstelland zetten zich dagelijks vol passie in om onze patiënten de beste zorg te leveren in een aangename en veilige omgeving. Dat is onze primaire taak. Het NIAZ keurmerk is het bewijs, dat wij hier heel goed in slagen”, aldus Hans Broertjes van de Raad van Bestuur

Complimenten van het NIAZ waren er volop. Allereerst natuurlijk voor de medewerkers, die betrokken zijn en trots op de organisatie uitstralen. Maar ook voor de korte effectieve lijnen in het ziekenhuis en de gebalanceerde portfolio van het ziekenhuis, waarin duidelijke strategische keuzes worden gemaakt.

Het NIAZ was onder de indruk van de leuke, creatieve communicatiecampagne voor het personeel en de wijze, waarop wij plaats geven aan de Joodse identiteit in het ziekenhuis. Ook de actieve rol van de cliëntenraad viel op, het volledig introductieprogramma voor de nieuwe medewerkers en het ruim opgezette, fris en vriendelijk ogende, gebouw met veel aandacht voor kleurige details. Het NIAZ ‘keurmerk’ is vier jaar geldig, waarna het ziekenhuis opnieuw zal worden getoetst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.