Bijgewerkt: 19 mei 2024

NASA's Earth-Now app is online

Nieuws -> Technologie

Bron: NASA/Wikipedia
06-08-2016

NASA's Earth Now (Aarde Nu) is een applicatie die recente wereldwijde klimaatgegevens van Earth Science satellieten, met inbegrip van oppervlaktetemperatuur van de lucht, kooldioxide, koolmonoxide, ozon en waterdamp, evenals de zwaartekracht en de zeespiegel veranderingen visualiseert. Datasets worden visueel beschreven met behulp van 'valse kleuren' kaarten.

Earth-Now toont gegevens over veel van de belangrijkste vitale functies van onze planeet, dat door de NASA-satellieten opspoort. Of uw interesse is de huidige oppervlakte luchttemperatuur over Australië, kooldioxide of koolmonoxide-niveaus boven Canada, ozon boven Oman, waterdamp boven Wales, de zwaartekracht anomalieën in Groenland, of zeespiegel hoogte-afwijkingen in St. Petersburg, Earth-Now brengt een wereld van steeds veranderende klimaatgegevens naar uw vingertoppen.

Foto Amstelveen
(Foto NASA/Amstelveenweb.com - 2016)

Het opstartscherm van de Earth-Now app op 4 augustus 2016


'Earth-Now is een geweldige bron voor studenten, docenten en iedereen die geïnteresseerd is in het veranderen van het klimaat van de aarde', zegt Michael Greene, manager voor publieke betrokkenheid en van formuleren en strategische allianties bij NASA's Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, Californië. 'Sinds zijn debuut vorige maand, het is al bijna 170.000 keer gedownload'.

Earth-Now is nauw geïntegreerd met NASA's Webby Award-winnende Global Climate Change website, http://climate.nasa.gov , die is gewijd aan het opleiden van het publiek over het veranderen van het klimaat van de aarde, waardoor u gemakkelijk te begrijpen informatie over de oorzaken en
gevolgen van de klimaatverandering krijgt en veel informatie, hoe NASA studies werken. De app werd ontwikkeld door de Earth Science Communications, Visualization Technology Applications and Development teams op JPL, met steun van het NASA hoofdkwartier.

Foto Amstelveen
(Foto NASA/Wikipedia - 2016)

De Aqua satelliet draagt een eenheid met sensoren die speciaal zijn ontworpen voor het observeren van alle delen van de watercyclus op aarde, met inbegrip van water op het land, in de oceanen en in de atmosfeer


De camera’s van de observatiesatellieten, zoals onder andere de Aura, Aqua, Grace, Jason2, Orbiting Carbon Observatory 2 en Terra maken de deelfoto’s van de oppervlakte en door een speciale software worden ze samengevoegd en dat kunt u op de Earth-Now app bekijken. Dergelijke foto’s hebben wij al ontelbare keren gezien, alleen het verschil is nu, dat ongeveer om de 2 uur worden ze ververst, dus bijna realtime kunt de veranderingen op de oppervlakte van de aarde in de gaten houden.

Voor meer informatie over NASA's Earth Science Program, bezoek: http://www.nasa.gov . Voor een uitgebreide lijst van NASA apps en andere instrumenten aan te sluiten en samen te werken, te bezoeken: http://www.nasa.gov/connect . JPL is een afdeling van het California Institute of Technology in Pasadena. Het 3D-model van de Aarde kan worden gedraaid door een enkele vingerbeweging en kan ook in, of uit worden gezoomd door met twee vingers te knijpen. Download Earth-Now voor Android en voor iOS smartphones. De bijna volledige lijst van de observatiesatellieten boven de Aarde kunt u hier bekijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.