Bijgewerkt: 5 maart 2024

Muziek van Dowland en Purcell op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
15-02-2013

Op zondag 24 februari 2013, 15:00 uur geven Laila Cathleen Neuman, sopraan en Jan Čižmář, theorbe op de buitenplaats Wester-Amstel een concert. Laila begon haar zangstudie in Nederland en studeerde verder in Milaan en Salzburg.

Zij debuteerde in de rol van ‘second woman’ in Dido en Aeneas van Purcell in Milaan, zong en danste in ‘Le sacre du Printemps’ van Stravinsky en zong onlangs de hoofdrol in ‘Il Parnaso Confuso’ van Gluck. Haar repertoire reikt van de renaissance tot aan hedendaagse muziek.

Jan Čižmář studeerde gitaar en luit in zijn geboortestad Brno, daarna in Londen en vervolgens in Den Haag. Hij is een veelzijdig performer op tokkelinstrumenten, met de nadruk op historische luiten en gitaren. Hij treedt op met diverse orkesten in Europa, de VS en Azië. Ook is hij regelmatig te gast in operaproducties.

Dowland Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

John Dowland (1563-1626) was een Engels renaissance componist, zanger en luitspeler


Als solist is hij te horen met renaissance- en barokrepertoire. In dit concert bespeelt hij de theorbe, een luit met acht vrij zwevende bassnaren. Samen brengen Laila en Jan muziek van een aantal Engelse componisten uit de 16e, 17e en 18e eeuw, waaronder Dowland en Purcell.

Zondag 24 februari 2013, 15 uur. Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Entree  € 11,  donateurs € 8,  kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Reserveren: muziek@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.