Bijgewerkt: 5 december 2022

Museumexcursie naar Insel Hombroich in Duitsland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
27-02-2012

Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen hebben wederom een mooie museumexcursie op het programma; vrijdag 20 april 2012 wordt er een bezoek gebracht aan Insel Hombroich in Duitsland.

Het museum Insel Hombroich is een nieuw type museum in de openlucht met als motto ‘kunst parallel aan de natuur’ ( Kunst parallel zur Natur). Het museum, dat in 1982 werd opgericht door de makelaar en kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller uit Düsseldorf, bestaat uit meerdere delen.

Hombroich  Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

De Stichting Hombroich is een kunststichting in Duitsland


Er is een parkachtig landschap (Beeldenpark), met her en der verspreide tentoonstellingsgebouwen, waar moderne en hedendaagse kunst worden getoond. Vlakbij het Beeldenpark ligt een voormalige raketbasis die is omgevormd tot een sub-urbaan landschap met gebouwen en instellingen ten behoeve van hedendaagse kunst en architectuur.

De excursie is volledig verzorgd, inclusief vervoer, lunch en diner. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, www.vu-amstelland.nl ,  of kom langs bij de balie op Stadsplein 97, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.