Bijgewerkt: 27 september 2023

Museum JAN verlengt twee tentoonstellingen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
11-08-2021

De succesvolle tentoonstellingen 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch Design' en 'Rive Roshan - Shifting Perspectives' die nu te zien zijn in Museum JAN worden verlengd tot en met 24 oktober 2021. Beide tentoonstellingen zijn afgelopen voorjaar later geopend voor publiek in verband met de lockdown en zouden eigenlijk 29 augustus 2021 eindigen. De belangstelling voor de tentoonstellingen is groot en hiermee bieden wij onze bezoekers nog graag de kans om de tentoonstellingen te bewonderen. De tentoonstelling 'Sam Drukker - Onderweg' zal daarna openen op 5 november 2021.

Jan Jansen en Dutch Design. Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch Design toont zes decennia aan iconisch werk van schoenontwerper Jan Jansen in combinatie met het werk van Nederlandse product- en modeontwerpers, waaronder Ronald van der Kemp, Claes Iversen, Dirk van der Kooij, Mae Engelgeer, Lisa Konno en Karim Adduchi. Museum JAN laat met deze tentoonstelling de generatie overstijgende invloed zien van het werk van Jan Jansen en biedt daarmee ook een podium aan jong talent.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jan Jansen tijdens de signeersessie van zijn boek 'De memoires van Jan Jansen - Werken' op 8 juni 2021 in Museum JAN


Rive Roshan. Het jonge, experimentele kunst- en design duo Rive Roshan (Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan) betovert het publiek met installaties en objecten die uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief te zien. Ze spelen met onze waarneming van ruimte, licht en tijd. Speciaal voor Museum JAN creëerde het duo drie esthetische totaalervaringen, designed spaces, waarin glas een verrassende rol speelt.

Dit najaar Sam Drukker. Vanaf 5 november 2021 is de tentoonstelling van kunstenaar Sam Drukker te zien in Museum JAN. 'Sam Drukker -Onderweg' toont schilderijen en tekeningen van de afgelopen 10 jaar. In dit recente werk legt hij de mens vast in al zijn facetten, waarbij de nodige actuele thema’s passeren. Drukker schildert mensen die zijn verdreven, ontheemd, op zoek, onderweg naar een volgend onbekend hoofdstuk in het leven. Soms letterlijk met de koffer in de hand.

Over Museum JAN. Museum JAN is een museum in Amstelveen voor beeldende kunst en blinkt uit in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten, bijeengebracht door de oprichter Jan van der Togt. Hij verzamelde internationale topkunst en zocht naar wat hem esthetisch boeide. Naast deze karaktervolle collectie biedt Museum JAN een breed en aansprekend tentoonstellingsprogramma. Adres: Museum JAN, Dorpsstraat 50, Amstelveen Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 -17.00 uur. www.museumjan.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.