Bijgewerkt: 23 mei 2024

Mooie prestaties op het Pinkstermeerkamp van AV Startbaan

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
28-05-2010

De Pinkstermeerkamp 2010 op het complex van AV Startbaan leverde mooie sportieve prestaties op van de ruim 200 deelnemers. En ook het publiek kwam, dankzij die prestaties, het schitterende weer en de gezellige sfeer volop aan zijn trekken!

Afgelopen weekend vond op het complex van AV Startbaan de jaarlijkse Pinkstermeerkamp plaats; het weer was wederom traditioneel schitterend. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om te kamperen langs de baan, wat een erg gezellige sfeer opleverde!

Pinkstermeerkamp  Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2010)

Pinkstermeerkamp op het terrein van AV Startbaan in mei 2010


Aan deze officiële meerkamp die twee dagen duurde, namen ruim 200 atleten deel. De meerkamp bestaat voor junioren vanaf 11 jaar en voor vrouwen senioren uit een zevenkamp en voor de mannen senioren uit een tienkamp.  Het niveau was hoog, met onder andere een stevige strijd bij de jongens B die bijvoorbeeld op polsstokhoogspringen werd uitgevochten.

Voor AV Startbaan zelf waren er ook mooie prestaties:  bij de jongens junioren D2 (geboren in 1997) werd Brian Smith 3e. Hij won de 1000 meter in 2.54.82, wat tevens een clubrecord en een plek bovenaan de ranglijst voor zijn categorie over 2010 opleverde.

Bij de senioren mannen waren de nummers één en twee aan elkaar gewaagd. Börn Vennema  (AAC), oorspronkelijk ingeschreven voor het Nederlands kampioenschap en wegens administratieve redenen niet toegelaten, trok met slechts een verschil van 125 punten aan het langste eind.  Joost van het Schip, A-junior van AV Startbaan en deelnemend bij de senioren, hield zich met een 5e plaats goed staande. Alle winnaars in de diverse categorieën ontvingen van sponsor Top International gloednieuw werpmateriaal: negen mooie speren, twee kogels en een discus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.