Bijgewerkt: 27 mei 2024

Mooi tennis en veel voetbal op het Open Startbaan Toernooi

Nieuws -> Sport

Bron: Linda Heijink
24-05-2010

Het grootste en breedste tennistoernooi van Amstelveen en omstreken vindt dit jaar plaats van 21 t/m 27 juni 2010. U kunt er dit jaar niet alleen genieten van tennis op alle niveaus, ook van het WK voetbal mist u bij ons geen wedstrijd. De toernooiweek staat namelijk geheel in het thema van het WK in Zuid-Afrika.

Het OST is dit jaar weer zeer veelzijdig. Naast het open toernooi in de categorieën 2 t/m 8, vindt ook dit jaar het Nationale Ranglijsttoernooi*** plaats met de landelijke subtoppers. Nieuw dit jaar is de sterke 2-categorie, welke op verzoek van de KNLTB aan het toernooi is toegevoegd. Nieuw is ook dat het veteranentoernooi onderdeel uitmaakt van het “3-op-een-rij” veteranen tennisinitiatief.

In samenwerking met TC Uithoorn en DVH wordt deze categorie gestimuleerd om 3 opeenvolgende weken mee te doen. De inschrijving voor alle categorieën is al enige tijd open, dus schrijf snel in. Het inschrijfformulier vindt u op www.openstartbaantoernooi.nl . Tennis staat uiteraard centraal, maar in de toernooiweek worden dagelijks ook de belangrijke voetbalwedstrijden uitgezonden en vinden er activiteiten plaats in een betreffend landenthema. De gehele week kunt u meedoen aan de voetbalpoule en loterij waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

OST Amstelveen
(Ontwerp OST - 2010)

De banner van het Open Startbaan Toernooi 2010


Om u alvast een voorproefje te geven van de activiteiten in deze tennisweek kunnen wij het volgende alvast verklappen, te beginnen in het voorweekend van 19 en 20 juni 2010. Deze dagen kunt u het tennis kijken afwisselen met bijvoorbeeld deelname aan de Sushiworkshop op de zaterdag. Op de zondag waant u zich in Italië en geniet u met een glas Prosecco in de hand van een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Vervolgens worden op de maandag de dames in het zonnetje gezet tijdens de “Ladiesnight” met een Spaans tintje. Geniet van een tapasmaaltijd en neem een kijkje bij de gezellige kraampjesmarkt. Hebt u altijd al eens willen weten hoe een officiële loting in zijn werk gaat? Op de dinsdag vindt de openbare loting voor het NRt***- toernooi plaats. Een belangrijk moment voor de topspelers. Voor de jonge tennisfans is het op woensdag feest tijdens de kidsday met als thema USA.

Tijdens het sportieve programma is er ook tijd voor ontspanning en een typisch Amerikaanse lunch. Op de donderdag staat alles natuurlijk in het teken van de wedstrijd tussen Nederland en Kameroen. Trek de oranjeshirts dus uit de kast en kom bij ons kijken op groot scherm! Het veteranentoernooi heeft de vrijdag als finaledag. Een gezamenlijke hightea vormt het slot voor de veteranen.

Zin in een gezellig en sportief dagje met het gezin? Kom dan op de zaterdag in het finaleweekend naar het park. Tijdens de “familyday” kunt u deelnemen aan verschillende clinics. Tot slot kunt u op de zondag genieten van de finalepartijen in alle categorieën. Ondertussen geniet u van de wijnproeverij in ons clubhuis. Op het OST komt u in 2010 voor het spelen (bekijken) van een mooie tenniswedstrijd, voor een leuke workshop en natuurlijk voor de spannende voetbalwedstrijden! De toegang is gratis. U bent van harte welkom. Tot in de toernooiweek

Het OST wordt in 2010 voor de 29e keer op tennispark Startbaan georganiseerd door de verenigingen LTC Amstelland en TC de Meerlanden! Klik hier om te zien wie deze editie van het OST mede mogelijk maken.

Neem voor vragen over het toernooi contact op via:

wedstrijdleiding@openstartbaantoernooi.nl

webmaster@openstartbaantoernooi.nl

toernooidirecteur@openstartbaantoernooi.nl

Adres

Tennispark Startbaan

Startbaan 2

1185 XR Amstelveen

020-6455666, kantine (niet voor informatie over het toernooi!) 020-6474515, toernooitelefoon (Alleen bereikbaar tijdens het toernooi!)

Bereikbaarheid met OV

Neem Connexxion-bus 170 (Uithoorn – Amsterdam CS) en stap uit bij de halte “Startbaan” (hierna nog 1 minuut lopen), of neem sneltram 51 (Amsterdam CS – Amstelveen Westwijk) en stap uit bij de halte “Marne” (hierna nog 3 minuten lopen. Plan uw reis via 9292ov als u niet vanuit Amsterdam of Uithoorn komt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.