Bijgewerkt: 19 mei 2024

Mooi resultaat Park Golf Amstelveen 2011

Nieuws -> Sport

Bron: Jan de Vries
12-09-2011

De fundraisingactie van zeven serviceclubs 'Park Golf Amstelveen' is bijzonder geslaagd, aldus de organisatie. Donderdagavond maakte burgemeester Jan van Zanen de opbrengst bekend! Mede dankzij een zeer geslaagde veiling op de slotavond kwam het totale resultaat uit op het fraaie bedrag van € 39.000.

Het goede doel voor 2011 was VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker). Amstelvener Gert-Jan Kaspers (VONK) reageerde spontaan: "Wat een indrukwekkende inzet van zo vele vrijwilligers voor een prachtig evenement met een fantastische opbrengst voor het goede doel, VONK. Deze opbrengst is meer dan ik had durven hopen, geweldig.

Bijna € 40.000, een groot bedrag dat het mogelijk maakt de geplande studie uit te voeren, t.w. onderzoeken of de medicijnen eigenlijk wel de hersenstamtumor bereiken. Dit alles met als doel reële hoop op kans op genezing voor deze kinderen".

parkgolf  Amstelveen
(Foto Parkgolf Amstelveen - 2011)

Parkgolf in het Stadshart van Amstelveen


De golfwedstrijd dwars door Amstelveen verliep ondanks de regen vlekkeloos. De holes waren op diverse locaties verspreid over Amstelveen gesitueerd. Van de Stadstuinen tot het Broersepark en van het Amsterdamse Bos tot de Poel. Het transport tussen de diverse holes bestond onder meer uit een historische tram, een dubbeldekker en een boottochtje over de Poel. Na het startsignaal van wethouder John Levie gingen ruim honderd golfers op weg.

Er waren ook golfactiviteiten in het Stadshart. Ondanks het herfstachtige weer was er toch voldoende belangstelling. Het lukte vier deelnemers een bal in een open raam van een gesloten (!) BMW cabrio te krijgen. De winnaar krijgt deze cabrio een lang weekend mee!

parkgolf  Amstelveen
(Foto Parkgolf Amstelveen - 2011)

De gelukkige winnares krijgt de reischeque voor 4 dagen citytour in Istanbul overhandigd


De Ball Drop was een groot spektakel. Meer dan 2.500 ballen belandden aan het eind van de dag vanuit een hoogwerker keurig binnen de afrastering. De gelukkige winnares -haar bal lag niet in, maar wel vlakbij de hole!- mag vier dagen naar Istanbul (vliegreis voor 2 personen).

De organisatie is zeer te spreken over de fantastische medewerking die van diverse kanten, waaronder de gemeente Amstelveen, werd verkregen. Meer dan 100 bedrijven supporten inmiddels deze actie. Bovendien kan ook nog eens op ruim 100 vrijwilligers worden gerekend!

Verder werd bekend gemaakt, dat het golfevenement volgend jaar voor de vierde keer in successie wordt georganiseerd. Amstelveners worden opgeroepen om suggesties te doen voor een, bij voorkeur, goed Amstelveens doel. Voorstellen kunnen tot 30 september 2011 worden gedaan aan de organisatie: parkgolf-amstelveen@hotmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.