Bijgewerkt: 22 april 2024

Mobiel navigatie voor Android telefoons

Nieuws -> Technologie

Bron: Google
29-10-2009

Op 28 oktober 2009 maakte Google wereldwijd bekend, dat Google Maps voor mobiele telefoons: de Google Maps Navigation (Beta) voor Android 2.0 apparaten wordt ontwikkeld.

Sinds 2005 hebben miljoenen mensen de Google Maps online applicatie voor mobiel geraadpleegd, om een routebeschrijving te genereren. Echter, er is altijd een probleem: Zodra u achter het stuur zit, de lange lijst van de  routebeschrijving is niet zo makkelijk te overzien en de aanwijzingen volgen en daarom heeft Google haar eigen mobiel navigatiesysteem ontwikkeld.

Android Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een Android telefoon


Deze nieuwe functie wordt geleverd met alles wat u zou verwachten in een GPS-navigatiesysteem, zoals 3D weergaves, gesproken begeleiding en automatische omleiding. Maar in tegenstelling tot de meeste navigatiesystemen, was Google Maps Navigatie vanaf de grond opgebouwd, om van de internetverbinding op uw telefoon te kunnen profiteren.

Hierbij zijn zeven kenmerken, die mogelijk zijn op een Android mobiel, omdat Google Maps Navigatie is op het internet aangesloten: de meest recente kaart en zakelijke gegevens, zoeken in eigen taal, zoeken met stem, live verkeersinformatie, POI’s (places of interests), satellietbeelden met 3D weergave van gebouwen en het terrein, Street View met panoramafoto’s van de bewuste locatie,

De eerste telefoon met Google Maps Navigatie en Android 2.0 is de Droid van Verizon. Google Maps Navigatie is in eerste instantie beschikbaar in de Verenigde Staten. En net als andere Google Maps functies, is navigatie gratis in tegenstelling met TomTom, NavNgo IGO, Garmin en nog vele andere dure en minder dure navigatiesystemen. Kijk ook op: Google Maps Navigation (Beta)

Android?

Android is een mobiel open source besturingssysteem, dat op de Linux kernel draait. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door Google en later de Open Handset Alliance. Het maakt voor ontwikkelaars mogelijk, om de code in de Java-taal schrijven, en het toestel controleren via de door Google ontwikkelde Java bibliotheken

In juli 2005 kocht Google Android, Inc, een klein bedrijfje gevestigd in Palo Alto, Californië, USA, welke de basis vormde voor de toekomstige mobiel telefonie avontuur van Google. Sinds 21 oktober 2008, is Android beschikbaar als open source.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.