Bijgewerkt: 17 juni 2024

Ministerie Infrastructuur en Milieu bezocht Greenport Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
18-03-2011

Aalsmeer- Op 15 maart 2011 hebben medewerkers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I en M) een informeel werkbezoek gebracht aan Greenport Aalsmeer. Doel van het werkbezoek was inzicht krijgen in de onderwerpen, waar de Greenport zich mee bezighoudt. Greenport Aalsmeer is het grootste wereldhandels -en kenniscentrum voor bloemen en planten met in het hart bloemenveilig Aalsmeer.

Er werken 50.000 mensen en heeft een omzet van 3 miljard euro per jaar. Het ministerie wil aan de hand van de verkregen informatie verbindingen kunnen leggen tussen zijn strategie bij het ook op lange termijn bereikbaar, leefbaar, veilig en duurzaam houden van ons land, Greenport Nederland en Greenport Aalsmeer. Het werkbezoek ging van start met een bezoek aan Flora Holland. Daarna ging het gezelschap naar Dutch Flower Group en Royal van Zanten. Kijk voor meer informatie over Greenport Aalsmeer op www.greenportaalsmeer.nl

Greenport Aalsmeer is één van de vijf Greenports in Nederland. Het is de grootste wereldhandels-en kenniscentrum voor de sierteeltsector met in het hart bloemenveiling Aalsmeer. Zij zorgt voor 50.000 voltijd banen en kent een omzet van 3 miljard euro per jaar. Er wordt in de regio samengewerkt aan duurzaamheid, innovaties, internationale concurrentiepositie en imagoverbetering voor de hele sector.

In Greenport Aalsmeer werken aan een vitale toekomst voor de bloemen- en plantensector: de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Uithoorn samen met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door FloraHolland, de Kamer van Koophandel Amsterdam,BloomingBreeders, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), LTO Noord-Glaskracht en NAK tuinbouw.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.