Bijgewerkt: 5 maart 2024

Miniatuur Schipholgebouw in Madurodam onthuld

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
24-01-2011

Duurzaam TransPort gebouw nu ook in Madurodam

Op maandag 24 januari 2011 is een miniatuur van het duurzame Schipholgebouw TransPort 'opgeleverd'. Joris van Dijk (directeur Madurodam), Marnix van Donk (burgemeester Madurodam) en André van den Berg (directeur Schiphol Real Estate) verrichtten de officiële handeling.

TransPort Amstelveen
(Foto Amsterdam Airport Schiphol - 2011)

Onthulling van het miniatuur Schipholgebouw 'TransPort' in Madurodam


De maquette van kantoorgebouw TransPort heeft een schaal 1:25 en weegt circa 650 kilo. Er is 350 uur tekenwerk in het ontwerp gaan zitten. De miniatuur bevat verder 6 platen kunststof voor het glas, 456 zonnepanelen, 327 palen, 816 lamelhouders en in totaal zo'n 2.700 onderdelen.

TransPort, dat 'in het echt' op Amsterdam Airport Schiphol staat, heeft als eerste gebouw in Nederland zowel het BREEAM-NL als het internationale LEED Platinum certificaat voor duurzaam bouwen.

TransPort

TransPort heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 11.200 m². De bouw is gestart op 17 maart 2009. Het duurzame concept en het architectonisch ontwerp zijn in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam tot stand gekomen. De bouw is gerealiseerd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. Transport is het (nieuwe) hoofdkantoor van transavia.com en Martinair.

Schiphol Real Estate

TransPort is een ontwikkeling en belegging van Schiphol Real Estate. Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.