Bijgewerkt: 20 juli 2024

Milanka is de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2023

Op 12 juli 2023 is Milanka op het raadhuis van Amstelveen gekozen tot kinderburgemeester voor het schooljaar 2023-2024. Milanka is 11 jaar en gaat naar groep 8 van De Zwaluw in Nes aan de Amstel. Ze werd gekozen uit een groep van 20 kinderen. Milanka wil graag dat er minder gepest wordt en dat kinderen avontuurlijker buiten kunnen spelen.

Juryvoorzitter Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd) vertelt waarom Milanka gewonnen heeft: 'Ook dit jaar gaven de kinderen weer hele goede presentaties vol geweldige ideeën. Milanka viel op door haar openheid en spontaniteit. Ze kon haar ideeën goed uitleggen en had veel zin om kinderen te vertegenwoordigen en op pad te gaan. Die eigenschappen kan ze goed gebruiken in haar rol als kinderburgemeester.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Milanka met bos bloemen, Frank Berkhout wethouder Onderwijs met de leden van de Kinderraad in de raadzaal op 12 juli 2023

Installatie tijdens raadsvergadering. Naast wethouder Berkhout bestond de jury uit de huidige kinderburgemeester Lode, raadslid Dianne Hoefakker van ChristenUnie-Amstelveen en Marloes Smit van de Amstelkids. Milanka wordt tijdens de raadsvergadering van 19 juli 2023 officieel geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Ze krijgt dan de officiële kinderburgmeester-keten omgehangen en legt een belofte af.

Op pad met burgemeester en wethouders. De kinderburgemeester heeft verschillende taken. Zo is ze voorzitter van de kinderraad die dit jaar uit 20 kinderen bestaat. Van bijna iedere basisschool in Amstelveen zit er een kind in deze kinderraad. Verder gaat de kinderburgemeester met de burgemeester en wethouders mee naar officiële gelegenheden en evenementen. Zo verwelkomt ze samen met burgemeester Poppens Sinterklaas in Amstelveen en draagt ze tijdens de 4 mei herdenking een gedicht voor.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.