Bijgewerkt: 6 december 2023

Microsoft stopt met de webbrowser Edge

Nieuws -> Internet

Bron: Windows Central/Wikipedia
05-12-2018

Er wordt verteld dat Microsoft de handdoek in de ring gooit met EdgeHTML en in plaats daarvan een nieuwe webbrowser bouwt die wordt aangedreven door Chromium- meldt Windows Central. Chromium maakt gebruik van een soortgelijke rendering-engine die voor het eerst werd gepopulariseerd door Google's Chrome browser, bekend als Blink. Met de codenaam 'Anaheim', zal deze nieuwe browser in Windows 10 Edge vervangen als de standaard browser van het platform, volgens de bronnen, die anoniem willen blijven. Het is op dit moment nog niet bekend of Anaheim het merk Edge of een nieuw merk zal gebruiken, of dat de gebruikersinterface (UI= User Interface) tussen Edge en Anaheim anders wordt.Microsoft's Edge webbrowser heeft sinds zijn debuut op Windows 10 in 2015 weinig succes gekend. Microsoft Edge is vanaf de grond af opgebouwd met een nieuwe rendering-engine die bekend staat als EdgeHTML. Microsoft Edge is ontworpen om snel, lichtgewicht en veilig te zijn, maar het werd gelanceerd met een overvloed aan problemen die ertoe hebben geleid dat gebruikers het in een vroeg stadium afwezen. Edge heeft sindsdien moeite gehad om aan tractie te winnen, dankzij de voortdurende instabiliteit en het gebrek aan mindshare, (het verschil tussen het feit of een persoon zich het merk kan herinneren) van gebruikers en webontwikkelaars.

Microsoft Edge (codenaam 'Spartan') is een grafische webbrowser ontwikkeld door Microsoft en opgenomen in Windows 10, Windows 10 Mobile en Xbox One apparaten, ter vervanging van Internet Explorer als de standaard webbrowser op alle apparaat klassen. Volgens Microsoft is het ontworpen als een lichtgewicht webbrowser met een lay-out-engine die is opgebouwd rond webstandaarden. Edge bevat integratie met Cortana, annotatietools en een leesmodus.

In tegenstelling tot Internet Explorer ondersteunt Edge geen ActiveX of Browser Helper Objects. Browserextensie-ondersteuning is ontwikkeld en toegevoegd in preview-bouwen in maart 2016, en uitgebracht met de Windows 10 Anniversary Update op 2 augustus 2016. Microsoft Edge extensies worden gedistribueerd via Microsoft Store. Op 5 oktober 2017 kondigde Microsoft een preview van Microsoft Edge voor Android en iOS aan. De apps verlieten de 'preview' fase op 30 november 2017. Eén ding is echter zeker; EdgeHTML in Windows 10's standaard browser is dood.

EdgeHTML is een eigen browser-engine ontwikkeld door Microsoft voor de Microsoft Edge webbrowser. Microsoft introduceerde eerst de EdgeHTML rendering engine als onderdeel van Internet Explorer 11 in de Windows Technical Preview build 9879 op 12 november 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.