Bijgewerkt: 23 mei 2024

Microsoft patch voor Internet Explorer

Nieuws -> Internet

Bron: Microsoft
17-12-2008

Vorige week (50-2008) werd wereldwijd bekend, dat een zeer ernstige lek was ontdekt in Internet Explorer. Op vele websites was de exploit aangetroffen en volgens Microsoft 0,2 % van alle Internetgebruikers is besmet geraakt.

De patch zal vanaf 17 december 2008 beschikbaar zijn. Deze belangrijke beveiligingsupdate lost twee gemelde beveiligingslekken in aanvulling op andere kwetsbare punten in de loop van het onderzoek. Deze kwetsbaarheden kunnen leiden tot een anonieme aanvaller, die de code uitvoert met de privileges van de ingelogde gebruiker.

Keyboard  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het is toch altijd leuk op het Internet!


Als u de patch nog niet heeft geïnstalleerd, het is af te raden met Internet Explorer te surfen, dus probeer andere browsers te gebruiken, zoals: Firefox, Opera of Google Chrome.

Exploit?

Een exploit (van hetzelfde woord in het Frans, wat "prestatie", of "uitvoert" betekent) is een stukje software, een stuk van gegevens, of opeenvolging van commando's.

Deze commando’s maken gebruik van een bug en kwetsbaarheid in de computer software en hardware, maar meestal in het computernetwerk, met het doel, om de controle op het systeem over te nemen.

Externe link: Workarounds from the recent IE advisoryAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.