Bijgewerkt: 25 juli 2024

Microsoft lanceert Internet Explorer 9

Nieuws -> Internet

Bron: Microsoft
15-03-2011

Microsoft lanceerde op dinsdag 15 maart 2011 de Internet Explorer 9, die verschillende nieuwe functies heeft die zijn troeven van snelheid, slanke design, privacy, veiligheid en interoperabiliteit nog meer in de verf zetten.

Sinds de eerste versie van het IE9 ontwikkelaarsplatform werd voorgesteld in maart 2010, heeft Microsoft verder gebouwd op de belangrijkste kenmerken van de hertekende browser: betere prestaties dank zij inschakeling van de hardware voor de snelheid, een overtuigde focus op HTML5 en standaarden, een minimale gebruikersinterface die websites belangrijker vindt dan de browser zelf, en ingebouwde privacy en veiligheidsfuncties.

Jean Benoit Van Bunnen, de online verantwoordelijke van Microsoft Benelux: 'Met IE9 wilden we een platform van de nieuwe generatie maken voor nieuwe internetervaringen die gebouwd zijn op HTML5, gebruik makend van de kracht van de ganse PC en niet alleen de browser zelf.'

IE9 Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)Op basis feedback van gebruikers beschikt IE9 over verschillende nieuwe functies, zoals bv de mogelijkheid om een tab te sluiten vooraleer die actief is. Maar er zijn ook grotere wijzigingen. Neem de vastgepinde websites. Je kan websites die je vaak gebruikt gewoon vastklikken in de taakbalk van Windows 7 zodat de website als het ware een applicatie wordt.

Daarnaast beschikt IE9 ook over de zogenaamde Tracking Protection, die gebruikers controle biedt over de manier, waarop hun informatie verder verspreid wordt over het internet. Deze functie zorgt ervoor dat de browser zo weinig mogelijk informatie deelt met bepaalde websites, om het surfen zo persoonlijk mogelijk te houden.

Naast ondersteuning voor webstandaarden en HTML5 brengt IE9 nog een andere verzuchting van ontwikkelaars: de geolocatie functie. De browser weet waar de surfer zich bevindt en kan dan ook betere prestaties leveren.

“We zijn ervan overtuigd dat er snel meer websites zullen komen die gebruik maken van HTML5 en van andere functies.” besluit Van Bunnen. “Leuker surfen en een groter aanbod aan betere sites zorgt ervoor dat wij onze belofte kunnen waarmaken met IE9: de creatie van een mooier internet.” Hier kunt u de laatste versie van Internet Explorer 9 (NL) downloaden.

Windows Internet Explorer (vroeger Microsoft Internet Explorer, vaak afgekort IE, of MSIE) is een reeks van grafische browsers ontwikkeld door Microsoft en als onderdeel van het Microsoft Windows lijn van besturingssystemen is het eerst in 1995 geintroduceerd.

Het werd voor het eerst uitgebracht als onderdeel van de add-on pakket Plus! voor Windows 95. Latere versies waren beschikbaar als gratis downloads, of in service packs en werd opgenomen in de OEM-service releases van Windows 95 en latere versies van Windows.

Geschiedenis

Het Internet Explorer-project werd gestart in de zomer van 1994 door Thomas Reardon, met behulp van de broncode van Spyglass, Inc Mozaïek, een eerste commerciële browser met formele banden met de baanbrekende NCSA Mosaic browser. In het najaar van 1994, kocht Microsoft van Spyglass Mozaïek een licentie en betaalde vergoeding per kwartaal plus een percentage van Microsoft's niet-Windows-inkomsten voor de software.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.