Bijgewerkt: 3 december 2023

Microsoft koopt Skype

Nieuws -> Internet

Bron: Microsoft
10-05-2011

Microsoft Corp en Skype Global S.à.r.l (Société à responsabilité limitée =  naamloze vennootschap) hebben op 10 mei 2011 aangekondigd, dat zij in een definitieve overeenkomst besloten, dat Microsoft zal Skype, het toonaangevende internet communicatie bedrijf, voor $ 8,5 miljard (bijna 6 miljard euro) in contanten te verwerven door een groep investeerders, onder leiding door Silver Lake.

Silver Lake is de leider in de particuliere investeringen in technologie en technologie-gebaseerde industrieën. De overeenkomst is goedgekeurd door de raden van bestuur van zowel Microsoft en Skype.

skype Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Skype is in de wolken


De overname zal de toegankelijkheid van real-time video-en spraakcommunicatie verbeteren, dat voordelen oplevert voor zowel consumenten, als zakelijke gebruikers en genereert nieuwe, belangrijke zakelijke en omzetkansen. De combinatie is uitgebreid met het wereldklasse merk Skype en door het bereik van haar netwerk platform, terwijl de bestaande portfolio van Microsoft van real-time communicatie producten en diensten wordt verbeterd.

Met meer dan 600 miljoen aangesloten gebruikers en meer dan 207 miljard minuten van spraak-en videogesprekken in 2010, is Skype een pionier geworden in het maken van rijke, betekenisvolle verbindingen tussen vrienden, families en collega's wereldwijd.

Microsoft heeft een langdurige aandacht voor investeringen in real-time communicatie via de verschillende platforms, waaronder Lync (die 30 procent omzetgroei in Q3 zag), Outlook, Messenger, Hotmail en Xbox LIVE.

Skype?

Skype is een software applicatie, die gebruikers in staat stelt om telefoongesprekken en chatberichten via het internet te voeren. Gesprekken met andere gebruikers binnen de Skype dienst zijn gratis, terwijl gesprekken met zowel traditionele vaste telefoons en mobiele telefoons kunnen worden gemaakt voor een vergoeding via een automatische incasso op basis van een gebruiker account systeem.

Skype is ook steeds populairder geworden door de extra functies, zoals instant messaging, file transfer, en videoconferencing. Skype had 663 miljoen geregistreerde gebruikers in 2010. Het netwerk wordt beheerd door Microsoft's Skype Division, die haar hoofdkantoor in Luxemburg heeft en het is ook gedeeltelijk eigendom van eBay. Het grootste deel van het ontwikkelteam en 44% van de totale werknemers van Skype zijn gestationeerd in Tallinn, in Estland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.