Bijgewerkt: 18 juni 2024

Microsoft komt met gratis Windows 10 upgrade

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft Corp.
02-06-2015

Op maandag 1 juni 2015 heeft Microsoft Corp. aangekondigd, dat Windows 10 beschikbaar zal zijn op 29 juli 2015, in 190 landen. Vertrouwd, maar toch beter dan ooit, zal Windows 10 lopende functie innovaties en beveiligingsupdates leveren. Windows 10 zal beschikbaar zijn als een gratis upgrade voor mensen die al Windows 7 en Windows 8.1 op hun systeem hebben geïnstalleerd. Hierdoor kunnen honderden miljoenen mensen over de hele wereld hun computer gratis upgraden naar Windows 10.

Foto Amstelveen
(Bron Microsoft - 2015)

De helft van het bureaublad van Windows 10 op een laptop


"Windows 10 is een nieuwe generatie van Windows, ontworpen om het voor u mogelijk te maken, grote dingen te doen", - zei Terry Myerson, executive vice president van Microsoft. "Windows 10 wordt gestart om onze visie van meer personal computing uit te dragen, gebaseerd op het vertrouwen, dat wij uw persoonlijke gegevens beschermen en respecteren. Ook is er de natuurlijke interactie met uw Windows-apparaten, waaronder spraak, aanraking, inkt en hologrammen. "Windows 10 brengt weer het Start menu terug, waardoor men gemakkelijk bestanden kan vinden, zoals applicaties en favoriete programma’s. Windows 10 begint snel, hervat snel en maakt mogelijk, dat de batterijen langer meegaan. Veiliger dan ooit en Windows 10 bevat Windows Hallo, Microsoft Passport en Windows Defender voor anti-malware bescherming en het streeft naar vrije, continu beveiligingsupdates voor de ondersteunde levensduur van het apparaat. Geoptimaliseerd voor zowel het toetsenbord en het aanraakscherm, wordt de Windows 10 upgrade compatibel met alle Windows-apparaten en toepassingen.

Op 29 juli 2015 kunnen mensen Windows 10 voor pc's en tablets krijgen door gebruik te maken van de gratis upgrade aanbieding, of als ze nieuwe Windows 10 apparaten kopen. Nieuwe Windows 8.1-apparaten zullen ook gemakkelijk upgraden naar Windows 10 en veel winkels kunnen helpen u om uw nieuwe apparaten te upgraden. Vanaf vandaag kunnen mensen hun gratis upgrade reserveren. Meer informatie is op Windows.com beschikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.