Bijgewerkt: 23 juli 2024

Microsoft introduceert Windows 11

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft.com/Wikipedia
25-06-2021

'Windows is altijd een podium geweest voor innovatie in de wereld. Het is de ruggengraat geweest van wereldwijde bedrijven en het is de plek geweest, waar kleine start-ups bekendheid kregen. Het web is geboren en opgegroeid onder Windows.

Het is de plek, waar velen van ons hun eerste e-mail schreven, hun eerste PC-spel speelden en onze eerste regel code schreven. Windows is de plek, waar mensen naartoe gaan om te creëren, contacten te leggen, te leren en te presteren - een platform waar vandaag de dag meer dan een miljard mensen op vertrouwen.

De verantwoordelijkheid om voor zoveel mensen te ontwerpen is er een die we niet licht opvatten. De afgelopen 18 maanden heeft er een ongelooflijke verschuiving plaatsgevonden in de manier, waarop we onze pc's gebruiken. We zijn van de pc in ons leven passen naar proberen ons hele leven in de pc te passen. We gingen niet alleen naar onze apparaten voor vergaderingen, lessen en om dingen gedaan te krijgen, maar ook om spelletjes te spelen met vrienden, onze favoriete programma's te bekijken en, misschien wel het belangrijkst, contact te maken met elkaar. In het proces ontdekten we dat we het kantoorgebabbel, het geklets in de gang, trainingen, happy hours en vakantievieringen digitaal opnieuw creëerden. 

Wat zo krachtig was, was de verschuiving in de PC die we zagen en voelden - van iets praktisch en functioneels naar iets persoonlijks en emotioneels. Dit is wat ons inspireerde toen we de volgende generatie van Windows aan het bouwen waren. Om u een plek te bieden die vertrouwd aanvoelt, waar u kunt creëren, leren, spelen en vooral verbinden op alle nieuwe manieren. Vandaag mag ik u in alle bescheidenheid en met veel plezier Windows 11 voorstellen, de Windows die u dichter brengt bij wat u leuk vindt.' – schrijft Panos Panay chief product officer voor Windows+-apparaten bij Microsoft op de website van Microsoft Blog.

We hebben het ontwerp en de gebruikerservaring vereenvoudigd om uw productiviteit te verhogen en uw creativiteit te inspireren. Het is modern, fris, schoon en mooi. Van de nieuwe startknop en taakbalk tot elk geluid, lettertype en pictogram, alles is bewust gedaan om u de controle te geven en u een gevoel van rust en gemak te geven. We hebben Start centraal gesteld en het gemakkelijker gemaakt om snel te vinden wat u nodig hebt. Start maakt gebruik van de kracht van de cloud en Microsoft 365 om u uw recente bestanden te tonen, ongeacht op welk platform of apparaat u ze eerder hebt bekeken, zelfs als dat op een Android- of iOS-apparaat was.

Foto Amstelveen
(Bron Microsoft - 2021)

Panos Costa Panay is een Amerikaanse zakenman en chief product officer voor Windows+-apparaten bij Microsoft. Hij houdt toezicht op de ontwikkeling van Surface-producten en gerelateerde hardware, samen met het Windows-cliëntbesturingssysteem


Windows is er altijd op gericht geweest u te helpen werken zoals u dat wilt, door de flexibiliteit van meerdere vensters en de mogelijkheid om apps naast elkaar te plaatsen. Nieuw in Windows 11 zijn de Snapindelingen, Snapgroepen en Desktops. Deze bieden een nog krachtigere manier om te multitasken en overzicht te houden over wat u moet doen. Dit zijn nieuwe functies die zijn ontworpen om u te helpen uw vensters te organiseren en uw schermruimte te optimaliseren, zodat u kunt zien wat u nodig hebt, precies zoals u dat wilt in een visueel schone lay-out. U kunt ook aparte bureaubladen maken voor elk deel van uw leven en deze naar wens aanpassen - stel u voor dat u een bureaublad hebt voor werk, gaming of school.

Een ander belangrijk onderdeel van het streven om u dichter te brengen bij wat u leuk vindt, is u dichter te brengen bij de mensen van wie u houdt. De afgelopen achttien maanden hebben we nieuw gedrag ontwikkeld voor de manier waarop we digitaal zinvolle verbindingen met mensen tot stand brengen. Zelfs nu we beginnen terug te keren naar meer persoonlijke interactie, willen we het mensen gemakkelijk blijven maken om dicht bij elkaar te blijven, ongeacht waar ze zijn. En we willen niet dat het apparaat of platform waarop u zich bevindt een barrière vormt.

Met Windows 11 introduceren we met trots Chat van Microsoft Teams, geïntegreerd in de taakbalk. Nu kunt u direct verbinding maken via tekst, chat, spraak of video met al uw persoonlijke contactpersonen, waar dan ook, ongeacht het platform of apparaat waarop ze zich bevinden, in Windows, Android of iOS. Als de persoon aan de andere kant van de lijn de Teams-app niet heeft gedownload, kun je nog steeds contact met hem of haar maken via een sms in twee richtingen.

Windows 11 geeft je ook een natuurlijkere manier om via Teams contact te maken met vrienden en familie, zodat je direct kunt muten en unmuten, of kunt beginnen met presenteren, rechtstreeks vanaf de taakbalk. Als je een gamer bent, is Windows 11 gemaakt voor jou. Gamen is altijd van fundamenteel belang geweest voor Windows. Vandaag de dag gamen honderden miljoenen mensen over de hele wereld onder Windows en vinden ze plezier en verbinding met hun geliefden en vrienden door te gamen. Windows 11 ontsluit het volledige potentieel van de hardware van uw systeem en zet de nieuwste gametechnologie voor u aan het werk.Zoals: DirectX 12 Ultimate, waarmee adembenemende, meeslepende graphics met hoge framesnelheden mogelijk zijn; DirectStorage voor snellere laadtijden en gedetailleerdere spelwerelden; en Auto HDR voor een breder, levendiger kleurengamma voor een werkelijk boeiende visuele ervaring. Er is niets veranderd aan onze inzet voor hardwarecompatibiliteit - Windows 11 ondersteunt je favoriete pc-gameaccessoires en randapparatuur. Met Xbox Game Pass voor PC of Ultimate krijgen gamers toegang tot meer dan 100 hoogwaardige PC-games en er komen steeds nieuwe games bij, en het is nog steeds net zo makkelijk om mensen te vinden om mee te gamen, ongeacht of ze op een PC of console spelen. Voor meer informatie over wat Windows 11 betekent voor gamers, kijk op Xbox Wire.

Windows 11 brengt u sneller dichter bij het nieuws en de informatie die u belangrijk vindt met Widgets - een nieuwe gepersonaliseerde feed aangedreven door AI en de beste browserprestaties in zijn klasse van Microsoft Edge. Zelfs als we het meest gefocust en creatief zijn, hebben we nog steeds pauzes nodig - een moment om de buitenwereld in te checken of onszelf een mentale reset te geven. Tegenwoordig pakken we vaak onze telefoon om het nieuws, het weer of meldingen te checken. Nu kun je een vergelijkbaar samengesteld overzicht direct vanaf je bureaublad openen. Wanneer je je gepersonaliseerde feed opent, schuift hij over je scherm als een glazen plaat zodat hij je niet stoort bij wat je aan het doen bent. Voor ontwerpers en uitgevers opent Widgets ook nieuwe ruimte binnen Windows om gepersonaliseerde inhoud te leveren. Ons streven is om een levendige pijplijn te creëren voor zowel wereldwijde merken als lokale makers, op een manier waar zowel consumenten als makers van kunnen profiteren.

De nieuwe Microsoft Store is uw enige vertrouwde locatie voor apps en inhoud om te bekijken, creëren, spelen, werken en leren. Hij is opnieuw opgebouwd met het oog op snelheid en heeft een volledig nieuw ontwerp dat mooi en eenvoudig in gebruik is. We bieden je niet alleen meer apps dan ooit tevoren, maar maken ook alle content - apps, games, programma's, films - gemakkelijker te zoeken en te ontdekken met samengestelde verhalen en collecties. Het verheugt ons dat we binnenkort toonaangevende eerste- en derde-partij-apps zoals Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom en Canva in de Microsoft Store kunnen verwelkomen - allemaal bieden ze ongelooflijke ervaringen om u te vermaken, inspireren en verbinden. Wanneer u een app uit de Store downloadt, kunt u gerust zijn: de app is getest op beveiliging en gezinsveiligheid.

We zijn ook erg blij om aan te kondigen dat we voor het eerst Android-apps naar Windows brengen. Vanaf later dit jaar kunnen mensen Android-apps ontdekken in de Microsoft Store en ze downloaden via de Amazon Appstore - stel je voor dat je een video opneemt en post vanaf TikTok of dat je Khan Academy Kids gebruikt om virtueel te leren, rechtstreeks vanaf je pc. We zullen in de komende maanden meer over deze ervaring kunnen delen. We kijken uit naar deze samenwerking met Amazon en Intel met behulp van hun Intel Bridge-technologie.

Een opener ecosysteem creëren om nieuwe kansen voor ontwikkelaars en makers te ontsluiten. We nemen stappen om de Microsoft Store verder open te stellen en zo meer economische kansen te ontsluiten voor makers en ontwikkelaars. We stellen ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) in staat hun apps aan te bieden, ongeacht of ze zijn gebouwd als Win32, Progressive Web App (PWA), Universal Windows App (UWP) of een ander app-framework, en creëren zo de mogelijkheid om meer mensen te bereiken en aan te spreken. We kondigen ook een geleidelijke wijziging van ons inkomstenaandeelbeleid aan, waarbij app-ontwikkelaars nu hun eigen handel in onze Store kunnen brengen en 100% van de inkomsten kunnen houden - Microsoft krijgt niets. App-ontwikkelaars kunnen nog steeds onze handel gebruiken met een concurrerend inkomstenaandeel van 85/15. Wij geloven dat het creëren van een meer open ecosysteem uiteindelijk in het voordeel is van onze klanten - waardoor ze veilige, wrijvingsloze toegang krijgen tot de apps, games, films, programma's en webinhoud die ze willen en nodig hebben.

Ga voor meer informatie over de wijzigingen in de Microsoft Store naar dit bericht op Windows Blog. Als u meer wilt weten over wat Windows 11 betekent voor ontwikkelaars, gaat u naar de Windows Developer Blog.

Sneller, veiliger en vertrouwder voor IT. Voor IT is Windows 11 gebouwd op de consistente, compatibele en vertrouwde basis van Windows 10 die u kent. U zult Windows 11 net zo plannen, voorbereiden en implementeren als u nu doet met Windows 10. Upgraden naar Windows 11 zal net zo zijn als een Windows 10-update. De vertrouwde beheerervaringen die u vandaag hebt - zoals Microsoft Endpoint Manager, cloudconfiguratie, Windows Update for Business en Autopilot - zullen uw omgeving van morgen ondersteunen wanneer u Windows 11 in uw omgeving integreert.

Net als bij Windows 10 hechten we veel waarde aan app-compatibiliteit, een van de belangrijkste ontwerpbeginselen van Windows 11. Wij staan achter onze belofte dat uw toepassingen zullen werken op Windows 11 met App Assure, een service die klanten met 150 of meer gebruikers helpt om eventuele problemen met toepassingen op te lossen zonder extra kosten.

Windows 11 is ook veilig van ontwerp, met nieuwe ingebouwde beveiligingstechnologieën die bescherming bieden van de chip tot de cloud, en tegelijkertijd productiviteit en nieuwe ervaringen mogelijk maken. Windows 11 biedt een besturingssysteem dat klaar is voor Zero Trust om gegevens en toegang op alle apparaten te beschermen. We hebben nauw samengewerkt met onze OEM- en siliciumpartners om de beveiligingsnormen te verhogen en zo te voldoen aan de behoeften van het evoluerende bedreigingslandschap en de nieuwe hybride werkwereld. U kunt meer te weten komen over Windows 11 als het besturingssysteem voor hybride werken en leren op de Microsoft 365-blog.

Vanaf de eerste dag van de ontwikkeling van Windows 11 hebben we nauw samengewerkt met onze hardware- en siliciumpartners voor een naadloze integratie tussen software en hardware. Die co-engineering begint met innovatie in het silicium. Van AMD en de ongelooflijke grafische diepgang van de Ryzen-processors tot de ongelooflijke prestaties van Intels 11e generatie en Evo-processors, en van Qualcomms AI-talent, 5G en Arm-ondersteuning tot de innovatie van onze siliciumpartners die het beste van Windows 11 samenbrengen met het grootste hardware-ecosysteem ter wereld.

En met Dell, HP, Lenovo, Samsung, Surface en anderen hebben we ervoor gezorgd dat de meeste pc's* die u vandaag kunt kopen, klaar zijn voor Windows 11 - in verschillende vormfactoren en prijsklassen. Samen hebben we Windows 11 niet alleen geoptimaliseerd voor snelheid en efficiëntie, maar ook voor verbeterde ervaringen met aanraken, inkten en spraak.

Als u Windows 11 gebruikt op een tablet zonder toetsenbord, hebben we de ervaring voor aanraken verbeterd door meer ruimte te creëren tussen de pictogrammen in de taakbalk, grotere aanraakdoelen toe te voegen en subtiele visuele aanwijzingen om het aanpassen en verplaatsen van vensters gemakkelijker te maken, evenals het toevoegen van gebaren. We schakelen ook haptische functies in om het gebruik van je pen nog boeiender en meeslepender te maken - zo kun je de trillingen horen en voelen terwijl je doorklikt en bewerkt of schetst. Tot slot hebben we verbeteringen aangebracht aan het spraakgestuurd typen. Windows 11 is ongelofelijk in het herkennen van wat u zegt; het kan automatisch interpunctie voor u uitvoeren, en wordt geleverd met spraakopdrachten. Dit is een fantastische functie voor wanneer u even pauze wilt nemen van het typen en in plaats daarvan uw ideeën wilt uitspreken.

Windows 11 zal vanaf deze feestdagen beschikbaar zijn via een gratis upgrade voor in aanmerking komende Windows 10-pc's en op nieuwe pc's. Om te controleren of uw huidige Windows 10-pc in aanmerking komt voor de gratis upgrade naar Windows 11, gaat u naar Windows.com om de app PC Health Check te downloaden. We werken ook samen met onze detailhandelpartners om ervoor te zorgen dat Windows 10-pc's die u vandaag koopt, klaar zijn voor de upgrade naar Windows 11. De gratis upgrade wordt deze vakantie uitgerold naar in aanmerking komende Windows 10-pc's en loopt door tot in 2022. En volgende week zullen we beginnen met het delen van een vroege build van Windows 11 aan het Windows Insider Program - dit is een gepassioneerde gemeenschap van Windows-fans wier feedback belangrijk voor ons is.

Dit is nog maar het begin. Windows is meer dan alleen een besturingssysteem; het is een weefsel dat verweven is in ons leven en in ons werk. Het is de plek, waar we contact maken met mensen, het is de plek waar we leren, werken en spelen. In de loop der tijd is het vertrouwd gebleven en heeft het zich aan ons aangepast. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over Windows 11. We kunnen niet wachten om te zien wat Windows 11 mensen in staat stelt om te doen en hen inspireert om te creëren. *Kijk voor pc's die aangeven dat ze in aanmerking komen voor de gratis upgrade, of neem contact op met uw leverancier voor meer informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.