Bijgewerkt: 14 april 2024

Microsoft en OpenAI versnellen hun samenwerking

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft/Wikipedia
23-01-2023

Op 23 januari 2023 kondigde Microsoft de derde fase aan van hun langetermijn partnerschap met OpenAI via een meerjarige, miljardeninvestering om AI-doorbraken te versnellen en ervoor te zorgen dat deze voordelen breed worden gedeeld met de wereld.

Deze overeenkomst volgt op onze eerdere investeringen in 2019 en 2021. Het breidt onze lopende samenwerking op het gebied van AI-supercomputing en -onderzoek uit en stelt elk van ons in staat om de resulterende geavanceerde AI-technologieën onafhankelijk te commercialiseren.Supercomputing op schaal - Microsoft zal meer investeren in de ontwikkeling en implementatie van gespecialiseerde supercomputersystemen om het baanbrekende onafhankelijke AI-onderzoek van OpenAI te versnellen. We zullen ook de toonaangevende AI-infrastructuur van Azure verder uitbouwen om klanten te helpen hun AI-toepassingen op wereldwijde schaal te bouwen en te implementeren.

Nieuwe AI-gebaseerde ervaringen - Microsoft zal de modellen van OpenAI inzetten in onze consumenten- en bedrijfsproducten en nieuwe categorieën digitale ervaringen introduceren die zijn gebaseerd op de technologie van OpenAI. Dit omvat Microsofts Azure OpenAI Service, die ontwikkelaars in staat stelt geavanceerde AI-toepassingen te bouwen via directe toegang tot OpenAI-modellen, ondersteund door de vertrouwde, enterprise-grade mogelijkheden en AI-geoptimaliseerde infrastructuur en tools van Azure. Exclusieve cloud provider - Als OpenAI's exclusieve cloud provider, zal Azure alle OpenAI workloads in onderzoek, producten en API services aandrijven.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2023)

Artificial Intelligence= AI

AI? Artificial intelligence of Kunstmatige Intelligentie (AI= KI) is intelligentie - informatie waarnemen, synthetiseren en afleiden - aangetoond door machines, in tegenstelling tot de intelligentie van niet-menselijke dieren en mensen. Voorbeelden van taken waarbij dit gebeurt zijn spraakherkenning, computervisie, vertaling tussen (natuurlijke) talen en andere koppelingen van inputs.

AI-toepassingen zijn onder meer geavanceerde webzoekmachines (bv. Google Search), aanbevelingssystemen (gebruikt door YouTube, Amazon en Netflix), het begrijpen van menselijke spraak (zoals Siri en Alexa), zelfrijdende auto's (bv, Waymo), geautomatiseerde besluitvorming en concurreren op het hoogste niveau in strategische spelsystemen (zoals schaken en Go). Naarmate machines steeds capabeler worden, worden taken die geacht worden "intelligentie" te vereisen vaak uit de definitie van AI gehaald, een fenomeen dat bekend staat als het AI-effect. Zo wordt optische tekenherkenning vaak uitgesloten van zaken die als AI worden beschouwd, omdat het een routinetechnologie is geworden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.