Bijgewerkt: 25 juni 2024

Microsoft Copilot is aangekondigd

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft Blog
25-09-2023

Yusuf Mehdi - Corporate Vice President en Chief Marketing Officer voor Consumenten van Microsoft meldt dit bericht op Microsoft Blog:

'We betreden een nieuw tijdperk van AI, een tijdperk dat de manier waarop we omgaan met en profiteren van technologie fundamenteel verandert. Met de convergentie van chatinterfaces en grote taalmodellen kun je nu in natuurlijke taal vragen wat je wilt, en de technologie is slim genoeg om te antwoorden, dit te creëren of actie te ondernemen. Bij Microsoft beschouwen we dit als het hebben van een copiloot die helpt bij het navigeren door elke taak. We hebben AI-aangedreven copiloten ingebouwd in onze meest gebruikte en geliefde producten – waardoor coderen efficiënter is geworden met GitHub, de productiviteit op het werk is getransformeerd met Microsoft 365, zoeken opnieuw is gedefinieerd met Bing en Edge en contextuele waarde is geleverd die werkt in al je apps en pc met Windows.

Vandaag zetten we de volgende stap om deze mogelijkheden te verenigen in één enkele ervaring die we Microsoft Copilot noemen, uw dagelijkse AI-metgezel. Copilot zal op unieke wijze de context en intelligentie van het internet, uw werkgegevens en wat u op dat moment op uw pc doet, integreren om betere hulp te bieden – waarbij uw privacy en veiligheid voorop staan. Het wordt een eenvoudige en naadloze ervaring, beschikbaar in Windows 11, Microsoft 365 en in onze webbrowser met Edge en Bing. Het werkt als een app of onthult zichzelf wanneer je het nodig hebt met een rechtermuisknop. We zullen in de loop van de tijd mogelijkheden en verbindingen aan Copilot blijven toevoegen aan onze meest gebruikte applicaties, in dienst van onze visie om één ervaring te hebben die uw hele leven lang werkt.Copilot wordt in zijn vroege vorm uitgerold als onderdeel van onze gratis update voor Windows 11, vanaf dinsdag 26 september 2023– en dit najaar voor Bing, Edge en Microsoft 365 Copilot. We kondigen ook een aantal opwindende nieuwe ervaringen en apparaten aan waarmee u productiever kunt zijn, uw creativiteit kunt stimuleren en kunt voldoen aan de dagelijkse behoeften van mensen en bedrijven.'

-Met meer dan 150 nieuwe functies is de volgende Windows 11-update een van onze meest ambitieuze tot nu toe, waarbij de kracht van Copilot en nieuwe AI-aangedreven ervaringen naar apps als Paint, Photos, Clipchamp en meer rechtstreeks naar uw Windows-pc worden gebracht.

-Bing zal ondersteuning toevoegen voor het nieuwste DALL.E 3-model van OpenAI en meer gepersonaliseerde antwoorden leveren op basis van uw zoekgeschiedenis, een nieuwe AI-aangedreven winkelervaring en updates voor Bing Chat Enterprise, waardoor het mobieler en visueler wordt.

-Microsoft 365 Copilot zal op 1 november 2023 algemeen beschikbaar zijn voor zakelijke klanten, samen met Microsoft 365 Chat, een nieuwe AI-assistent die de manier waarop u werkt volledig zal transformeren.

-Daarnaast hebben we krachtige nieuwe Surface-apparaten geïntroduceerd die al deze AI-ervaringen voor je tot leven brengen, en ze zijn vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order.

De nieuwe Windows 11-update levert meer dan 150 nieuwe functies, waaronder de kracht van Copilot naar de pc. Vandaag zijn we verheugd om onze volgende stap te delen om van Windows de bestemming te maken voor de beste AI-ervaringen – met een nieuwe update die op 26 september onze meest persoonlijke ervaring tot nu toe levert. Hier is een overzicht van wat er nieuw is in de nieuwste update voor Windows 11:

-Met Copilot in Windows (in preview) kunt u met gemak snellere, complete taken maken en uw cognitieve belasting verminderen, waardoor taken die ooit ingewikkeld waren, eenvoudig worden. We hebben de toegang tot de kracht van Copilot naadloos gemaakt, omdat deze altijd voor u beschikbaar is op de taakbalk of met de Win+C-sneltoets die hulp biedt naast al uw apps, op alle schermformaten op het werk, op school of thuis.

-Paint is verbeterd met AI voor tekenen en digitale creatie met de toevoeging van achtergrondverwijdering en lagen, evenals een preview van Cocreator die de kracht van generatieve AI naar de Paint-app brengt.

-Foto's is ook verbeterd met AI, inclusief nieuwe functies om het bewerken van uw foto's een fluitje van een cent te maken. Met Achtergrondvervaging kun je het onderwerp van je foto snel en eenvoudig laten opvallen. De Foto's-app zoekt automatisch de achtergrond in de foto en markeert met een enkele klik onmiddellijk uw onderwerp en vervaagt de achtergrond. We hebben de zoekfunctie verbeterd. Met foto's die zijn opgeslagen in OneDrive-accounts (thuis of persoonlijk), kunt u nu snel de foto vinden die u zoekt op basis van de inhoud van de foto. Je kunt nu ook foto's vinden op basis van de locatie waar ze zijn gemaakt.

-Het Knipprogramma biedt nu meer manieren om inhoud op uw scherm vast te leggen – met deze update kunt u nu specifieke tekstinhoud uit een afbeelding extraheren om in een andere toepassing te plakken, of u kunt uw gevoelige informatie eenvoudig beschermen met tekstredactie door tekstacties op het bericht te gebruiken scherm vastleggen. En dankzij de toevoeging van geluidsopname met behulp van audio- en microfoonondersteuning is het eenvoudiger om boeiende video's en inhoud vanaf uw scherm te maken.

-Clipchamp, nu met automatisch samenstellen, helpt u automatisch met scènesuggesties, bewerkingen en verhalen op basis van uw afbeeldingen en beeldmateriaal, zodat u als een professional video's kunt maken en bewerken om te delen met familie, vrienden en sociale media.

-Kladblok begint automatisch met het opslaan van uw sessiestatus, zodat u Kladblok kunt sluiten zonder onderbrekingen en bij terugkomst verder kunt gaan waar u was gebleven. Kladblok herstelt automatisch eerder geopende tabbladen, evenals niet-opgeslagen inhoud en bewerkingen op die geopende tabbladen.

-Met de nieuwe Outlook voor Windows kunt u uw verschillende accounts (waaronder Gmail, Yahoo, iCloud en meer) in één app verbinden en coördineren. Met intelligente tools kunt u duidelijke, beknopte e-mails schrijven en naadloos belangrijke documenten en foto's vanuit OneDrive bijvoegen. Bezoek deze link voor meer informatie.

-Gemoderniseerde Explorer (bestandsverkenner): we introduceren een gemoderniseerde startpagina, adresbalk en zoekvak van de bestandsverkenner, allemaal ontworpen om u te helpen gemakkelijker toegang te krijgen tot belangrijke en relevante inhoud, op de hoogte te blijven van bestandsactiviteiten en samen te werken zonder zelfs maar een bestand te openen. Er komt ook een nieuwe Galerij-functie naar File Explorer, ontworpen om het gemakkelijk te maken om toegang te krijgen tot uw fotocollectie.

-Nieuwe tekstschrijfervaringen voor stemtoegang en nieuwe natuurlijke stemmen in Verteller, waarmee we onze voortdurende inzet voortzetten om van Windows 11 de meest toegankelijke versie van Windows tot nu toe te maken.

-Windows Backup maakt de overstap naar een nieuwe Windows 11-pc eenvoudiger dan ooit. Met Windows Backup is het overzetten van de meeste bestanden, apps en instellingen van de ene pc naar de andere naadloos, zodat alles precies daar is waar u het achterliet, precies zoals u het wilt.

Deze ervaringen, waaronder Copilot in Windows en meer, zullen vanaf 26 september 2023 beschikbaar komen als onderdeel van onze nieuwste update voor Windows 11, versie 22H2.
Bing en Edge herdefiniëren de manier waarop we met internet omgaanAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.