Bijgewerkt: 14 juli 2024

Michiel de Ruyterschool wint Grote Papier Inzamelwedstrijd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-04-2008

In de Week van het Papier haalden zeven Amstelveense basisscholen ruim 11.000 kilo papier op. Leerlingen van de Michiel de Ruyterschool namen hiervan 2.660 kilo oud papier voor hun rekening. Dit betekent dat elke leerling van die school gemiddeld 7,7 kilo heeft opgehaald.

Woensdag 14 mei 2008 zet wethouder Tabak de winnende school in het zonnetje. Tijdens een playbackshow overhandigt zij de leerlingen en directie een cheque ter waarde van € 851,20. Dit bedrag is berekend aan de hand van de prijs die oud papier tegenwoordig oplevert. Fabrieken die papier recyclen betalen voor ieder kilo oud papier 8 cent. Voor de Michiel de Ruyterschool zou dit normaal gesproken € 212,80 opleveren. Als beloning en dank besluit de gemeente dit te viervoudigen.

In Amstelveen bestaat 20 procent van het restafval uit papier. Dat kan beter, sterker nog dat moet beter. Om het gescheiden inzamelen van papier onder de aandacht te brengen organiseerde de gemeente Amstelveen de ‘Week van het Papier’. De ‘Grote papier inzamelwedstrijd’ maakte hier onderdeel van uit.

Knutselmiddag Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Knutselmiddag in de bibliotheek van het Stadshart op 2 april 2008


Knutselmiddag Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De kinderen krijgen origami les. Het is een Japanse kunstvorm van papier vouwen


Gedurende deze week werd ook een knutselmiddag in de bibliotheek in het Stadshart georganiseerd, was er een expositie over papier inclusief kennisquiz en kregen alle Amstelveense huishoudens voor de tweede keer een papierentas.

Deze moet papier scheiden onder de aandacht brengen en het makkelijker maken voor mensen om hun oud papier naar de papierbak te brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.