Bijgewerkt: 27 mei 2023

Met een quadcopter vliegen boven Amsterdam

Nieuws -> Technologie

Bron: Amstelveenweb / TBS
20-03-2013

Een quadrotor, ook wel een quadrotor helikopter, of quadcopter, is een multicopter die wordt opgetild en voortgestuwd door vier draaiende rotoren. Quadrotors worden als hefschroef vliegtuig genoemd, in tegenstelling tot vliegtuigen met vaste vleugels, omdat hun lift wordt gegenereerd door een stel draaiende smalle schoepen.

quadcopter Amstelveen
(Bron TBS - 2013)

De TBS Discovery quadcopter


Tegenstelling tot de meeste helikopters, quadrotors gebruiken over het algemeen symmetrisch hellende bladen, deze kunnen worden aangepast als een groep bladen, een eigenschap die bekend staat als 'collectief', maar niet individueel op basis van positie van het blad in de rotor schijf, dat 'cyclisch' heet, zoals bij de helikopter.

De Amsterdamse gitaarvirtuoos Carlos Vamos speelt de achtergrondmuziek tijdens de video opname met een quadcopter boven Amsterdam door Team BlackSheep

De controle beweging van het voertuig wordt bereikt door het veranderen van de snelheid en / of rotatiesnelheid van een, of meer rotors, waardoor veranderen ook de koppel en de stuwkracht, maar ook de lift eigenschappen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.