Bijgewerkt: 22 juli 2024

Met 90 procent van de Amstelveense jongeren gaat het goed!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-10-2010

Donderdagavond 30 september 2010 was er Praat met de Raad in het raadhuis van Amstelveen. Inwoners gingen met raadsleden in gesprek over het onderwerp jongeren in Amstelveen. Er werd gesproken over vijf thema’s: grenzen en gedrag, onderwijs en werk, participatie en inspraak, vrije tijd, overlast en veiligheid. Als het thema ‘Jongeren in Amstelveen’ is, dan is het leuk om daar mét jongeren over te praten.

Praat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Een tafel met raadsleden en wat oudere jongeren tijdens de 'Praat met de Raad' bijeenkomst op 30 september 2010


Het is jammer dat slechts een enkele jongere de weg naar het raadhuis heeft gevonden. Nu was het meer praten óver jongeren. Geopperd werd om jongeren op een andere locatie te ontmoeten, bijvoorbeeld in het Stadshart, om de wijken in te gaan, jongeren op te zoeken op internet etc. En dan niet eenmalig.

Geconstateerd werd, dat er goede initiatieven zijn voor en door jongeren, zoals het initiatief ‘Jij Amstelveen’, een zaalvoetbaltoernooi voor hangjongeren in de wijk Groenelaan, de inrichting van een hangplek in Westwijk. Belangrijk is om continuïteit te hebben in dergelijke initiatieven. De ideeën van jongeren moeten worden meegenomen bij de ontwikkeling en uitvoering van het jongerenbeleid.

Praat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Gelukkig voor de organisatoren kwamen er een paar jongere jongeren ook om met de raadsleden te praten


Een veelbesproken onderwerp aan de tafels was de rol voor sportverenigingen. Het is een goed idee om accommodaties en sportvelden open te stellen voor de jongeren als er geen trainingen zijn. Aanwezigen vroegen daarbij wel om een handreiking van de gemeente: want extra openstelling vergt extra inzet van de vrijwilligers van de verenigingen en ook extra geld, te meer daar veel verenigingen al in de knel zitten met hun accommodaties.

Veel jongeren die sporten, stoppen daarmee rond hun 14e, 15e jaar. Hoe bereik je hen? En komt er professionele ondersteuning? Je kunt niet alles overlaten aan de vrijwilligers van de sportverenigingen.

Praat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Er is een felle discussie ontstaan bij deze tafel


In het gesprek werd geconstateerd, dat het met 90% van de jongeren heel goed gaat en dat de aandacht niet alleen moet gaan naar de probleemjongeren. En ook niet alle hangjongeren zijn probleemjongeren. De wens van de raad, maar ook van sportverenigingen en wijkplatforms, is om in gesprek te gaan en te blijven met jongeren. Op deze bijeenkomst komt dan ook zeker een vervolg. De volgende Praat met de Raad is op donderdag 4 november 2010.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.