Bijgewerkt: 6 december 2023

Met 60 km op de Legmeerdijk

Nieuws -> Regio

Bron: Provincie NH / Amstelveenweb.com
14-04-2007

De Provincie Noord-Holland heeft met directe ingang besloten, dat op de Legmeerdijk tussen de N201 en Amstelveen het maximum snelheid van 80- naar 60 km / uur is verlaagd.

Op de dijk zelf wordt dit met grote borden aangegeven. De oorzaak is wegverzakking en omdat het wegverkeer trillingen veroorzaakt, werd als eerste stap de rijsnelheid aangepakt.

Legmeerdijk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het verkeer dendert gewoon door de Legmeerdijk, richting Aaalsmeer en de N201Deze weg is één van de drukste in de buurt, want veel vrachtverkeer van de Bloemenveiling Aalsmeer rijdt op deze 2-baans weg en het lag in de verwachting dat de provincie deze maatregel nam. Er is ook geen directe verbinding met de A9/A2 en daardoor doorkruisen alle vrachtwagencombinaties ook nog eens Amstelveen.

Waarschijnlijk zal deze situatie blijven, want de N201 moet eerst nog een 4-baansweg worden. Dan blijft het de vraag, of de chauffeurs deze verbreding wel zo leuk vinden, want dan moeten ze met een grote bocht eerst om Schiphol rijden om dan via de A4 de A9/A2 te bereiken.

Het mooiste zou zijn om de N201 direct met de A2 te verbinden, want zoals het er nu uitziet is de bloemenveiling niet van plan weg te gaan uit Aalsmeer.

Kruisweg

In het weekend van 13 tot 16 april 2007 wordt er gewerkt aan de Kruisweg (N201). Het gaat om het wegvak in de gemeente Haarlemmermeer tussen de op- en afrit A4 en de Fokkerweg. De werkzaamheden zijn gestart op vrijdag 13 april en duren tot maandag 16 april 5.00 uur. Het verkeer op de Kruisweg (N201) moet rekening houden met ernstige vertraging.

Externe links: N201 Actueel, N201+ de uitvoering, Noord-Holland bereikbaarAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.