Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Memory Walk 2009 Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-09-2009

Net als vorig jaar wordt in het kader van Wereld Alzheimerdag op zondag 20 september 2009 een Memory Walk georganiseerd door het regiobestuur van Alzheimer Nederland in samenwerking met woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld.

Alzheimer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Burgemeester Jan van Zanen spreekt de mensen toe, tijdens de Wereld Alzheimer dag in Amstelveen op 21 september 2008


De lange wandeling begint tussen 12.00 en 14.00 uur en om 13.30 uur voor de korte wandeling. Startpunt is Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428. Aanmelden is niet nodig. Het startsein wordt gegeven door burgemeester Jan van Zanen. Aan de Memory Walk kan letterlijk iedereen, die van wandelen houdt, meedoen. Ook mensen in een rolstoel kunnen mee "rollen".

Door mee te lopen laat men zien dat men zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij het onderwerp dementie en bij de mensen die hiermee te maken hebben. De lange wandeling behelst een route van ongeveer tien tot twaalf kilometer. Deelnemers kunnen deze in hun eigen tempo en op eigen wijze wandelen.

De mensen die een klein stukje lopen genoeg vinden én houden van enig vertier kunnen vanaf 13.30 uur verzamelen bij Nieuw Vredeveld waar om 14.00 uur burgemeester, Jan van Zanen op ludieke wijze het startsein zal geven.

Ook mensen die in een rolstoel zitten kunnen meedoen. Deze korte wandeling loopt van Nieuw Vredeveld naar de Kruiskerk en wordt begeleid door een fanfare uit Bovenkerk. Daar zal even worden gestopt en voor een kleine verrassing worden gezorgd. Vervolgens wordt teruggekeerd naar Nieuw Vredeveld.

Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl. Het aantal mensen met dementie stijgt als gevolg van de vergrijzing van de bevolking. De belangrijkste en meest bekende oorzaak van dementie is de ziekte van Alzheimer. Nederland telt momenteel ongeveer 230.000 mensen met dementie.

Volgens berekeningen van de Gezondheidsraad zal het aantal mensen met dementie de komende decennia toenemen tot 500.000 in 2050. Locatie: Het startpunt is woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428,AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.