Bijgewerkt: 2 december 2021

Meldpunt klachten leerlingenvervoer in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
01-09-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

De gemeente Amstelveen gaat een e-mailadres openen voor ouders die klachten hebben over het leerlingenvervoer. Dit is één van de uitkomsten van een informatieavond van de gemeente voor ouders. Tot nu konden de ouders alleen bij de vervoerder, taxibedrijf Klomp, terecht. Een rare situatie, want zo controleert de 'slager zijn eigen vlees' terwijl de gemeente geen zicht heeft op de uitvoering van het leerlingenvervoer.

Vorige week woensdag was ik op het stadhuis. Daar begon net een informatieavond voor ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en ik besloot om even te gaan kijken. Het leerlingenvervoer is vooral voor kinderen met een handicap, die met een busje naar school moeten omdat ze speciaal onderwijs nodig hebben. Al snel werd duidelijk, dat veel ouders, er waren er circa 50, diep teleurgesteld zijn in de dienstverlening van het vervoersbedrijf.

Zo worden kinderen te vaak te laat opgehaald, het bedrijf is slecht bereikbaar en klachten worden onvoldoende serieus genomen. Dit geeft schrijnende situaties bij de vaak kwetsbare kinderen die te laat op school komen of lang moeten wachten. Ook waren er ouders die zeer tevreden waren met hun chauffeur maar zich zorgen maken. De reden; beloften aan chauffeurs dat ze nieuw materiaal krijgen worden niet nagekomen en de kans groot is dat ze daarom ergens gaan werken.

Mooie beloftes

Een ambtenaar legde uit waarom dit bedrijf was ingehuurd. De offerte van het bedrijf was de beste volgens de gemeente. Ik kreeg de indruk, dat het bedrijf vooral goed is in het schrijven van mooie offertes, maar daar hebben de kinderen in de praktijk niets aan. Voor de gemeente is nu van belang, dat we controle houden op de uitvoering en de mooie beloftes in het contract.

Aanstaande woensdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad zal ik de wethouder vragen, om alles op alles te zetten zodat de beloftes van het bedrijf aan de gemeente nagekomen worden. Ook zou het goed zijn als de gemeenteraad regelmatig op de hoogte gehouden wordt, of de kinderen krijgen waar we het bedrijf voor betalen: goed vervoer voor deze kwetsbare groep!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS