Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Meld u dan nu aan als taalvrijwilliger!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-07-2015

Helpt u anderen beter leren lezen en schrijven? Word taalvrijwilliger! Bent u gek op taal? Heeft u een passie voor lezen en schrijven en vindt u het leuk om andere mensen te helpen met taal? Meld u dan nu aan als taalvrijwilliger! Taal is belangrijk om mee te komen in onze samenleving. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven lopen in het dagelijks leven tegen allerlei problemen aan. Als taalcoach helpt u mensen zich beter te redden met de Nederlandse taal, bijvoorbeeld op hun werk, bij het regelen van allerlei zaken, of een gesprek met de dokter, of de school van hun kinderen. Welke taalvaardigheden u met iemand oefent, hangt af van de leerwens en situatie van de deelnemer. 

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Op 30 juni 2015 ontvingen de nieuwe taalcoaches hun certificaat


Gratis cursus

Natuurlijk laten we u als taalvrijwilliger niet onvoorbereid aan de slag gaan. In samenwerking met de Stichting Lezen en Schrijven biedt Wereldbuur u de cursus taalbegeleiding van Nederlandse laaggeletterden aan in het Taalhuis. In vier interactieve bijeenkomsten leert u, hoe u laaggeletterden kunt begeleiden bij lezen, schrijven en spreken. Daarbij doet u ervaring op met diverse werkvormen en lesmaterialen. In het najaar start een nieuwe cursus (datum volgt). Iets voor u? Dan horen wij graag van u.

Kent u mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal?

Wijs hen op het Taalhuis, een laagdrempelige plek voor iedereen met een taalvraag. Help hen de stap naar taalbegeleiding te zetten. Voor de meesten gaat er een wereld open als zij vaardiger in taal worden. Lees- en schrijfgroep: start 24 augustus

Op maandag 24 augustus 2015 start een  lees- en schrijfgroep bij het Taalhuis. De tijden zijn maandag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur.

Locatie Taalhuis: Bibliotheek Amstelland, Stadsplein 102, Amstelveen. Aanmelden via e-mail: taalhuis@debibliotheekamstelland.nl of telefoon: 020-6414126. Openingstijden: di/do 13.00-16.00 uur, vrij 11.00-13.00 uur.

Het Taalhuis is een samenwerking tussen de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn, Stichting Wereldbuur, Vrijwilligerscentrale Amstelland, het ROC van Amsterdam, De Lions en de Bibliotheek Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.